Έναν υψηλός καλεσμένος πέρασε την περασμένη Τρίτη τις πύλες των εγκαταστάσεων της INTRACOM DEFENSE (IDE) στο Κορωπί. Ο λόγος για τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Yosef Amrani, τον οποίο υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της IDE, Γεώργιος Τρουλλινός, και ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

Ο Ισραηλινός πρέσβης ενημερώθηκε για τις προοπτικές συνεργασίας σε έργα των δύο χωρών, καθώς και της διεθνούς αγοράς, ενώ είχε και την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης της IDE, η οποία επενδύει το 7% του κύκλου εργασιών της στην Έρευνα και Ανάπτυξη, καθώς και τις δυνατότητες παραγωγής της, εστιάζοντας στο εξαιρετικό δυναμικό της IDE που οδήγησε τις εξαγωγές της εταιρείας στο 93% κατά μέσο όρο του κύκλου εργασιών της κατά την τελευταία δεκαετία, κυρίως προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η IDE υπέγραψε σύμβαση με την κρατική εταιρεία Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ), τη μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία στο Ισραήλ, για την προμήθεια του καινοτόμου της υβριδικού συστήματος παροχής και διαχείρισης ενέργειας για στρατιωτική χρήση. Η IDE ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με τις ισραηλινές βιομηχανίες και σε άλλα υπό εξέλιξη προγράμματα και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι βέλτιστες μέθοδοι και η στρατηγική με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Source link