Την πρώτη λίστα μαρτύρων κατήρτισε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που θα διερευνήσει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Προανακριτική Επιτροπή θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τρίτη 13 Απριλίου προγραμματίστηκε η εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα, που μεσολάβησε, προκειμένου ο Χρήστος Καλογρίτσας και η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC να έρθουν σε συμφωνία.

Ο Κυριάκος Τόμπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του και στο ερώτημα αν ο γνωστός εργολάβος τον είχε ενημερώσει ότι η επιθυμία του τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να φτιάξουν ένα κανάλι, απάντησε: «Κοίτα, αυτό το ήξερε όλη η Ελλάδα τότε, ότι ο Καλογρίτσας ενεργούσε για λογαριασμό του Μαξίμου. Και να μου έλεγε κάτι αντίθετο, δεν θα το πίστευα».

Αμέσως μετά την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα, θα κληθεί ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Νικολάου και στη συνέχεια ο διευθυντής λογιστηρίου της λιβανέζικης εταιρείας, Αντώνης Λιανός.

Η συγκεκριμένη πρώτη λίστα μαρτύρων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο, τα κόμματα κατέθεσαν προτάσεις και για τους επόμενους κύκλους μαρτύρων.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο εισηγητής της, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε να ακολουθηθεί η λίστα μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η πλειοψηφία πρότεινε:

Ν.Δ.

α’ κύκλος

Κ. Τόμπρας,

Χρ. Καλογρίτσας,

Χρ. Νικολαου,

Αν. Λιανος.

β’ κύκλος

Δ. Βερύκιος

Ε. Μαρινάκης

Κ. Βαξεβάνης.

Ακόμα, προτάθηκε στο προεδρείο της επιτροπής να αιτηθεί από τη Δικαιοσύνη τη δικογραφία για τα «βοσκοτόπια».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η αρχή των καταθέσεων να γίνει από τους πολιτικούς ενάγοντες, προτείνοντας κατά σειρά τους:

Χρήστο Καλογρίτσα

Βλαδίμηρο Καλογρίτσα

Χρ. Νικολάου

Αντ. Λιανό

Στελέχη των επιχειρήσεων της οικογένειας Χούρι

Μισελ Σααντ, στέλεχος CCC

Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της ΤτΕ

Μάριο Μπαχα (νομικός σύμβουλος Attika)

Αθανάσιο Τσάδαρη

Αθήνα Κουσκουρη

Ειρηνη Φιλακουριδου

Τάκη Θεοδωρικάκο

Δημητρη Τερζόγλου

Κώστα Βαξεβάνη

Ένταση για τον Σπίρτζη

Οι προτάσεις που κατέθεσε η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, η Νάντια Γιαννακοπούλου ζήτησε την εξέταση του Χρήστου Σπίρτζη, υπογραμμίζοντας: «Πιστεύουμε ότι ξέρει πολλά ο κ. Σπίρτζης. Να μπει στον κατάλογο από τώρα».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης αντέδρασαν, λέγοντας: «Για καλέστε τον, για καλέστε τον να έρθει να τα πει» και τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής να ανταπαντά: «Μην εξάπτεστε, όλα με τη σειρά τους, θα έρθουν όμορφα κι ωραία, όλα και όλοι θα έρθουν»

Αργότερα, ο Παύλος Πολάκης, προκειμένου να «ενισχύσει» τις θέσεις του κόμματός του, ανέφερε: «Θα εξετάσουμε αυτούς που θέλουμε, θέλετε δεν θέλετε», με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να του απαντά: «Μην δημιουργείς ένταση. Δεν έχει κάμερες να στήνεις σόου».

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here