Την ολοκλήρωση της έρευνά τους για την υπόθεση της Novartis και τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη ζητεί με παραγγελία του από τους τρεις εισαγγελείς που διερευνούν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης.

Το ίδιο ζητεί ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης από τους εισαγγελικούς λειτουργούς και για το σκέλος εκείνο της έρευνας που αφορά στους περίπου 3.000 γιατρούς που ερευνώνται επί μακρόν για τυχόν χρηματισμό τους από τη φαρμακοβιομηχανία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ», τονίζει στη σχετική παραγγελία του ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Απευθυνόμενους στους τρεις συναδέλφους του προσθέτει: «Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται».

Στο κείμενο της παραγγελίας του ο Χρήστος Μπαρδάκης, επικρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στη ολοκλήρωση της έρευνας, δεδομένου ότι οι δυο πολιτικοί ερευνώνται από το 2017.

Πληροφορίες αναφέρουν οι τρεις οικονομικοί εισαγγελείς μετά την παραγγελία του επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την έρευνα μέσα σε διάστημα δυο μηνών.

Ο Άδωνι Γεωργιάδης είχε αιτηθεί την επίσπευση της σε βάρος του έρευνας, πριν την εκπνοή του περασμένου Ιουνίου.

Την 1η Ιουλίου ο Χρήστος Μπαρδάκης φέρεται να ζήτησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν για τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνας τους αλλά και για  το πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.

Source link