Έρευνα επιστημόνων εκτιμά ότι τα πραγματικά κρούσματα της COVID-19 είναι 1,5 εκατομμύριο, δηλαδή 6 φορές περισσότερα από όσα είχαν διαγνωσθεί έως τώρα.

Από Ν. ΤΣ.
18:02 – 05/08/2020
Τελευταία Ενημέρωση 16:46 – 05/08/2020

Σε μία σοκαριστική “υποψία” οδηγούνται Ιταλοί επιστήμονες, καθώς βασιζόμενοι στα αποτελέσματα έρευνας επί των πολιτών που ανέπτυξαν αντισώματα στη νόσο COVID -19 (η οποία συντονίσθηκε από το ιταλικό υπουργείο Υγείας) θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έως τώρα είναι ένα 1..5000.000, δηλαδή 6 φορές περισσότερα από όσα είχαν διαγνωσθεί έως τώρα.

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2,5% του στατιστικού δείγματος ανέπτυξε αντισώματα στον ιό.

Εκτός από τον συντονισμό του υπουργείου υγείας της Ρώμης, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή στην επιδημιολογική αυτή έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συγκέντρωσε τον αναγκαίο δείγμα εθελοντών.

Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποτελούν το 51% των Ιταλών που προέκυψαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ μόλις το 0,3% των Σικελών μολύνθηκε από την ασθένεια.

(*) Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link