Αρχική Ελλάδα Ξεσηκώθηκαν οι Θεσσαλονικείς με τα χάλια του ΟΑΣΘ • Tvkosmos

Ξεσηκώθηκαν οι Θεσσαλονικείς με τα χάλια του ΟΑΣΘ • Tvkosmos

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης. Με σύνθημα «Δεν πάει άλλο η ταλαιπωρία, λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία», οι συγκεντρωμένοι υπογράμμισαν την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες μετακίνησης, με την αύξηση του στόλου των λεωφορείων και των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές.

Σχετικές Ειδήσεις

«Να γίνει ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη η συγκοινωνία», ζήτησε η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων, όπως και ο πρόεδρος του συνταξιουχικού κινήματος «Η Συσπείρωση» Βασίλης Παρτάλης, ο οποίος υποστήριξε ότι η μετακίνηση γίνεται «σε άθλιες συνθήκες, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, ο οποίος, αφού ανέφερε ότι «η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική», ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, εξηγώντας πως «βρισκόμαστε προ της οριστικής λύσης του προβλήματος».

Όπως είπε, θα «τρέξουν» δύο διαγωνισμοί: ένας για μισθωμένα λεωφορεία κι ένας για επισκευή λεωφορείων, ενώ παράλληλα προχωρά από το υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΣΕΘ η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, που θα αναλάβουν το υπεραστικό μεταφορικό έργο. «Ο Οργανισμός θα λειτουργεί μέχρι 31-12-2022, ταυτόχρονα με την ίδια τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα μίσθωσης μεταχειρισμένων λεωφορείων, τα οποία θα είναι ετοιμοπαράδοτα κι έτσι θα μπουν στο σύστημα 100 λεωφορεία». Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα «βγει» τέλος του τρέχοντος έτους ή αρχές Ιανουαρίου και, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, «μέχρι το Πάσχα θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα πρώτα λεωφορεία».

Περίπου 100 (συν 20 εφεδρικά) θα είναι τα οχήματα που θα καλύψουν στο 100% τις συγκοινωνιακές ανάγκες εκτός πόλης, σύμφωνα με τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, ενώ τα «60 με 70 λεωφορεία που εξυπηρετούσαν την υπεραστική ζώνη μέχρι τώρα θα έρθουν μέσα στον πολεοδομικό ιστό», επισήμανε ο κ. Σκόδρας.

Υπογράμμισε, δε, ότι αυτή με αυτή τη σύμβαση και μόνο, εκτιμάται ότι η κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της Θεσσαλονίκης «θα φτάσει σε ποσοστό 75 – 80% από 60% που είναι σήμερα», που κινούνται 320 με 340 λεωφορεία.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην επισκευή 92 λεωφορείων, που παρουσιάζουν πολύ σοβαρές βλάβες, από εξωτερικά συνεργεία.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης αποχώρησαν μετά τη συνάντηση, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας «άμεσες λύσεις για καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο ποιοτική μετακίνηση».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Δεν “ανησυχούν” τα 4 Ρίχτερ του Αιγίνιου • Tvkosmos

Παρακολουθείται η σεισμική δραστηριότητα αλλά με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δικαιολογείται φόβος για ισχυρότερη δόνηση Από Ν. ΤΣ. 12:39 - 10/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 11:55 -...

Πρεμιέρα για το Final 8 στη Γερμανία • Tvkosmos

Στη Γερμανία μεταφέρονται οι αναμετρήσεις του Europa League, όπου οκτώ ομάδες θα διεκδικήσουν μία θέση στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία...

Στάση αποτροπής και ενημέρωση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τα ελληνοτουρκικά

Στάση αποτροπής και ενημέρωση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τα ελληνοτουρκικά • Tvkosmos Source link

Φιρί-φιρί για τα 600 κρούσματα ανά ημέρα • Tvkosmos

Την ανάγκη να τηρούνται με συνέπεια τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού...