«Θα αντικατασταθεί άμεσα» είπε ο Σκέρτσος – «Είναι γνωστή η ευαισθησία της Πολιτείας στο θέμα αυτό. Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά»

Από Ε.Δ.
18:03 – 22/06/2022
Τελευταία Ενημέρωση 18:53 – 22/06/2022

Τη μαρμάρινη πλακέτα η οποία είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας της Marfin στην οδό Σταδίου, έσπασαν άγνωστοι την Τρίτη.

Το μνημείο είχε εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2020 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης που είχε πραγματοποιηθεί στο σημείο όπου έχασαν την ζωή τους οι τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας το 2010.

Έτσι το κατάντησαν το μνημείο των νεκρών της Μαρφίν.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ
ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.#Μαρφιν #Marfin pic.twitter.com/AsrtIu0kUb

— Georgia Karamitrou (@gkaramitrouu) June 21, 2022

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στο Facebook, η αποκατάσταση της πλακέτας θα γίνει άμεσα.

«Η αναμνηστική πλάκα στη μνήμη της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα θα αντικατασταθεί άμεσα. Είναι γνωστή, άλλωστε, η ευαισθησία της Πολιτείας στο θέμα αυτό. Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά. Κάθε μέρα και μια τελετή μνήμης. Γιατί τελικά η μνήμη είναι που πονάει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Τη μνήμη θέλουν να σβήσουν. Και η μνήμη είναι που κρατάει εμάς τους υπόλοιπους από το να δείξουμε ξανά ανοχή σε τέτοια φριχτά εγκλήματα κατά της ζωής αλλά και κατά της ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης» έγραψε ο κ. Σκέρτσος στο Facebook.

 

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here