Κριτική στην Κυβέρνηση για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία άσκησε στην Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφού αναφέρθηκε αρχικά στα της πανδημίας, σημειώνοντας με νόημα ότι θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε αυτά, εστίασε στην Παιδεία, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική στην Ιστορία που εφαρμόζει την ίδια χρονιά τις αλλαγές που θέλει να κάνει.

«Ενώ ο κύριος Μητσοτάκης ήρθε εδώ διαβάζοντας αποφθέγματα των λογογράφων του για ηγέτες της Αριστεράς, ενώ ο ίδιος υλοποιεί μια πολιτική που βρίσκεται στον απόλυτο αντίποδα. Ο άνθρωπος ο οποίος υλοποιεί μια στρατηγική ρητορικής Μπογδάνου ήρθε εδώ να μας μιλήσει για Μπερλινγκουέρ», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έπειτα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και στην υπουργό Παιδείας, τους κατηγόρησε ότι «έχουν άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας των εξετάσεων».

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για 45 λεπτά αλλά δεν μίλησε για την ουσία, ότι χιλιάδες νέα παιδιά και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε ένα δραματικό δίλημμα: αν θα πρέπει να βρουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή να πάνε σε ένα αμφιβόλου αξίας κολέγιο».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι λόγω της κρισιμότητας του θέματος στη σημερινή του ομιλία περιορίζεται στην Παιδεία και προσέθεσε «θα βρούμε χρόνο να μιλήσουμε για την πανδημία που βρισκόμαστε από φιάσκο σε φιάσκο και από αδιέξοδο σε αδιέξοδο αλλά και για τα θέματα ισονομίας που δεν τηρείτε».

«Είσαστε η μοναδική Κυβέρνηση που αλλάξατε το σύστημα εισαγωγής και το εφαρμόσατε την ίδια χρονιά, δίχως χρόνο προσαρμογής» και καταλόγισε στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Παιδείας ότι έχουν άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και των εξετάσεων.

«Πήγατε στο κολέγιο και σπουδάσατε στο εξωτερικό δίχως να περάσετε από το ελληνικό Πανεπιστήμιο», ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ενώ είπατε ότι κόβονται μαθητές με τρεις και με τέσσερις λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, τελικά κόβονται και άριστοι μαθητές. Θα διορθώσετε αυτή την αδικία;», διερωτήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Source link