Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης έκανε πρόταση στην κυβέρνηση να εκπονήσει και να δημοσιοποιήσει «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχετικές Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη αυτό το σχέδιο πρέπει να προβλέπει:

Προμήθεια ικανού αριθμού τεστ, τόσο για τα αντιγόνα όσο και για αντισώματα.

Εβδομαδιαίες εξετάσεις για γιατρούς και νοσηλευτές.

Ελάχιστο εβδομαδιαίο στόχο για μαζικές εξετάσεις σε κέντρα μαζικών εξετάσεων σε υπαίθριους χώρους, όπου οι πολίτες είτε θα προσέρχονται πεζή είτε με τα αυτοκίνητά τους για να εξεταστούν.

Μέθοδο συμβατή με τις συνταγματικές ελευθερίες μας (π.χ. μέσω κινητών που ανώνυμα και για περιορισμένο χρόνο καταγράφουν το αποτέλεσμα της εξέτασης) ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα οι μη φορείς.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης «η κυβέρνηση είχε ιερή υποχρέωση να σχεδιάσει την μετάβαση από την 1η Φάση της Γενικής Καραντίνας στη 2η Φάση των μαζικών εξετάσεων με στόχο τον διαχωρισμό των πολιτών σε εκείνους που είναι εν δυνάμει μεταδοτικοί φορείς και στους υπόλοιπους – καθώς και στην ανίχνευση του πραγματικού ποσοστού των φορέων»

Δύο είναι τα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μέτρων:

Δεν θα μπορούν όλοι να μείνουν εντός των τειχών όσο απαιτείται για να νικηθεί η πανδημία.

Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς πριν νικηθεί η πανδημία.

«Το ΜέΡΑ25 προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει επαναπαυόμενη στην σχετική επιτυχία της 1ης Φάσης. Χωρίς “Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση” η κυβέρνηση θα χάσει τον έλεγχο της πανδημίας καθώς η γενική καραντίνα, εκ των πραγμάτων, θα καταρρεύσει» λέει.

Source link