Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε σήμερα πως θα γίνει το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος  που θα νομιμοποιήσει την καλλιέργεια και τη χρήση κάνναβης.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι ενήλικες άνω των 18 ετών στο Λουξεμβούργο θα επιτρέπεται να κάνουν χρήση κάνναβης και να καλλιεργούν έως και τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό, γεγονός που θα την κάνει την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα νομιμοποιήσει πλήρως όχι μόνο την κατανάλωση αλλά και την παραγωγή του ναρκωτικού.

Η χρήση όμως του ναρκωτικού σε δημόσια θέα θα παραμείνει παράνομη, αναφέρει το in.gr.

Η αποποινικοποίηση αναμένεται να μειώσει επίσης δραματικά τα τρέχοντα πρόστιμα για την κατοχή του ναρκωτικού.

Ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης

Η αλλαγή πολιτικής είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πατάξει το έγκλημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά και το εμπόριο ναρκωτικών στη μαύρη αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος του Λουξεμβούργου θεωρεί ότι θα μπορεί πλέον να ρυθμίζει την επί του παρόντος παράνομη αγορά κάνναβης.

Η νέα αυτή νομοθεσία έχει την υποστήριξη του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά απαιτείται πλειοψηφική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για να επικυρωθεί η νέα αυτή πρόταση της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου.

Με αυτή την πολιτική απόφαση το Λουξεμβούργο, ένα μικρό περίκλειστο κράτος με πληθυσμό λίγο περισσότερο από 600.000 ανθρώπους, «μπαίνει» στην πρώτη γραμμή ενός αυξανόμενου κινήματος σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο για χαλάρωση της νομοθεσίας για την κάνναβη.

Source link