Αρχική Πολιτική Το κύκλωμα της λάσπης που ήθελε να «θάψει» 10 πολιτικούς

Το κύκλωμα της λάσπης που ήθελε να «θάψει» 10 πολιτικούς

Στο στόχαστρο της Προανακριτικής Επιτροπής θα βρεθεί σύντομα το κύκλωμα των εκδοτών και των δημοσιογράφων, όπως το χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το οποίο είχε αναλάβει για λογαριασμό του Μαξίμου να ρίχνει λάσπη κατά των πολιτικών που επιχείρησε η Κυβέρνηση Τσίπρα να εμπλέξει στη σκευωρία της Novartis.

Mε τη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλει στην ουσία την κλήση τριών εκδοτών και τεσσάρων δημοσιογράφων από την Προανακριτική Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσουν για μια σειρά στημένων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν ενότητα γραμμής που προδίδει την προέλευσή τους.

Στην ουσία το κύκλωμα λειτουργούσε ως πυλώνας του παρακρατικού μηχανισμού που έστησε την άθλια σκευωρία με στόχο την εξόντωση κορυφαίων στελεχών της τότε αντιπολίτευσης.

Είχε άμεση σχέση με τα υπόγεια του Μαξίμου, αλλά και με ισχυρούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κλήση τους στην Προανακριτική Επιτροπή αναμένεται να αποκαλύψει τη δραστηριότητα ολόκληρου του παρακρατικού μηχανισμού.

Τρέμουν μετά την νομιμοποίηση υποκλοπών για θέματα του Δημοσίου Συμφέροντος

Η παρακρατική συμμορία που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκευωρία με τη Novartis αλλά και σε άλλες βρόμικες υποθέσεις λίγο πριν τις εκλογές άρχισε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, γιατί είχε αντιληφθεί ότι μια σειρά από παράνομες δραστηριότητές της, είχαν καταγραφεί.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση παραμονές εκλογών, έσπευσε να αλλάξει τον νόμο που προέβλεπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη υλικό από παράνομες υποκλοπές, όταν αυτό αφορά υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, φοροδιαφυγή αλλά και κακουργήματα.

Κάποιοι ισχυροί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπλέκονταν σε παράνομες υποθέσεις νόμισαν ότι με την αλλαγή του νόμου διασφάλισαν ασυλία και καθάρισαν οριστικά με το υλικό που τους ενοχοποιούσε, αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Η ασυλία τους όμως τελειώνει οριστικά με την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα, ο οποίος προβλέπει ότι μπορεί η Δικαιοσύνη να χρησιμοποίησε υλικό που αποκτήθηκε από παράνομες υποκλοπές αν αυτό αποκάλυπτε εγκληματικές πράξεις που αφορούν σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν υπάρχουν επιλήψιμες συνομιλίες ανάμεσα σε μεγαλόσχημους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Για παράδειγμα, εάν ένας υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συνομιλήσει με επιχειρηματικό παράγοντα και από τις υποκλοπές των συνομιλιών αποκαλύπτεται συναλλαγή ή εκβιασμός, τότε η Δικαιοσύνη αξιοποιεί το υλικό για να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί αν ένας παράγοντας της Δικαιοσύνης εμφανίζεται να προσφέρει «υπηρεσίες» σε επιχειρηματίες που είχαν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη.

Δεν αποκλείεται επίσης να έχουν καταγραφεί συνομιλίες ανάμεσα σε παράγοντες της προηγούμενης Κυβέρνησης με εκδότες που είχαν συμμετοχή στο στήσιμο της άθλιας πολιτικής σκευωρίας με όχημα τη Novartis.

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Κοντός ψαλμός αλληλούια» • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 23:55 - 11/07/2020 Τελευταία Ενημέρωση 23:58 - 11/07/2020 Την απάντησή της στην ανακοίνωση της Λάρισας έδωσε η Ξάνθη στην οποία αναφέρει: «Όλοι εμείς εδώ στην...

Καπάρωσε την 5η θέση ο Άρης με το «διπλό» επί του ΟΦΗ (0-1) • Tvkosmos

O  Άρης επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ  στο Ηράκλειο με σκόρερ τον Φετφατζίδη και «κλείδωσε» την 5η θέση στο πρωτάθλημα. Για τους φιλοξενούμενους κορυφαίος παίκτης ήταν...

«Δεν μας δόθηκαν δύο πέναλτι» • Tvkosmos

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας η Ξάνθη: «Δεν μας δόθηκαν δύο πέναλτι» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΑνακοίνωση διαμαρτυρίας η Ξάνθη: «Δεν μας δόθηκαν δύο πέναλτι» Source link

«Το Σάββατο θα γίνει της Σουζάνας» • Tvkosmos

Από την Λάρισα εξαρτάται -εν πολλοίς- η σωτηρία της Ξάνθης, την οποία αντιμετωπίζει το προσεχές Σάββατο στην θεσσαλική πόλη. Μετά το εκτός έδρας 0-0 με...

Μια ομάδα μόνος του ο Μανούσος κέρδισε 3-2 τον Βόλο ο Ατρόμητος • Tvkosmos

Μια ομάδα μόνος του ο Μανούσος κέρδισε 3-2 τον Βόλο ο Ατρόμητος • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΜια ομάδα μόνος του ο Μανούσος κέρδισε 3-2 τον Βόλο ο...