Λάδι στη φωτιά της κόντρας του Ταγίπ Ερντογάν με τον Εμανουέλ Μακρόν ρίχνει το Γαλλικό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που κυκλοφορεί την 28η Οκτωβρίου. Την ώρα που ο “πόλεμος” μεταξύ των προέδρων Γαλλίας και Τουρκίας βρίσκεται σε έξαρση, με επίκεντρο μάλιστα την θρησκεία, το πρωτοσέλιδο σκίτσο του ιστορικού και ανατρεπτικού περιοδικού προκαλεί ταραχή.

«Ωωω, ο Προφήτης!» αναφωνεί ο Ερντογάν όταν βλέπει τα… οπίσθια μιας μουσουλμάνας και κάπως έτσι το ρίχνει… λάδι στην φωτιά της κόντρας!

Ήταν δεδομένο πως ο Ταγίπ Ερντογάν δύσκολα θα… γλίτωνε από το Charlie Hebdo, ειδικά μετά τα όσα έχει πει και… κάνει τις τελευταίες ημέρες κατά του Εμανουέλ Μακρόν, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, αυτή τη φορά, θρησκευτικά ζητήματα.

Ο Ερντογάν έχει κηρύξει μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα, και προκαλεί με τις ύβρεις και τις σκοταδιστικές του απόψεις.

Στο νέο του τεύχος, το σατιρικό περιοδικό παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο, σε μια άσεμνη γελοιογραφία, από αυτές που το έχουν καθιερώσει στις συνειδήσεις των αναγνωστών ανά τον κόσμο.

Σε αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και όταν αντικρίζει τα γυμνά της οπίσθια, αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!». Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

 

Source link