Αρχική Πολιτική Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο που θα δίνει το δικαίωμα ψήφου στους οµογενείς

Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο που θα δίνει το δικαίωμα ψήφου στους οµογενείς

Το σχέδιο της για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού επεξεργάζεται η Κυβέρνηση. 

Μέσα στο φθινόπωρο η Κυβέρνηση αναμένεται να φέρει νοµοσχέδιο που θα δίνει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες οµογενείς.

Η Νέα ∆ηµοκρατία την περίοδο που ήταν αξιωµατική αντιπολίτευση είχε καταθέσει τροπολογία για την ψήφο του απόδηµου Ελληνισµού, µε τη δέσµευση τότε ότι θα τη φέρει ξανά εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η τροπολογία εκείνη προέβλεπε ότι οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραµµένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίζουν στις Εθνικές – Βουλευτικές Εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο αρµόδιος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνεργασία µε τον υφυπουργό Εσωτερικών αρµόδιο για θέµατα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θεόδωρο Λιβάνιο, και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρµόδιο για τον απόδηµο Ελληνισµό, Αντώνη Διαµαντάρη, σχεδιάζουν πυρετωδώς το νοµοσχέδιο για την παροχή δικαιώµατος ψήφου στους Έλληνες της ∆ιασποράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημαντική διαφορά θα είναι ότι θα δίνεται το δικαίωµα αυτό και µέσω επιστολικής ψήφου και όχι µόνο µε την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε πρεσβείες και προξενεία, που σε πολλές περιπτώσεις απέχουν εκατοντάδες χιλιόµετρα από τις περιοχές, όπου σφύζει ο Ελληνισµός της ∆ιασποράς. 

Διαβάστε περισσότερα στο «ΚΑΡΦΙ» του Σαββατοκύριακου

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα» • Tvkosmos

Μπορεί η ανατροπή του Ολυμπιακού κόντρα στην Τότεναμ να ήταν εντυπωσιακή αλλά ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν δήλωσε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Σχετικές Ειδήσεις «Δεν...

Πέτσας: Η ΝΔ δεν ακολουθεί την τοξική πρακτική της προηγούμενης Kυβέρνησης

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ακολουθεί την τοξική πρακτική...

«Δεν βρίσκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό» • Tvkosmos

Ποτσετίνο: «Δεν βρίσκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΠοτσετίνο: «Δεν βρίσκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό» Source link

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο...