Ο Iωάννης Καποδίστριας φέρνει πιο κοντά τη Ρωσία.

Επιστολές φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου σε καθημερινή βάση, μια, όμως, που ήρθε τις προηγούμενες μέρες ήταν κάπως διαφορετική.

Αποδέκτης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποστολέας ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες του ελληνικού στερεώματος, όπως ο Ελ Γκρέκο, ο Ιωάννης Βαρβάκης και ο Νίκος Καζαντζάκης.

Νέο του project είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας, με την παραγωγή να είναι στα σκαριά.

Τι σχέση έχει, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου;

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός, αλλά και συνεργάτες του επέδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον, ώστε να ξεμπλοκάρουν κάποιες διαδικασίες, αλλά και να διασφαλιστεί η ρωσική συμπαραγωγή, κάτι απολύτως κρίσιμο για την υλοποίηση του project σε χαλεπούς καιρούς για την κινηματογραφική παραγωγή.

Σε αυτή την επιστολή, ο Γιάννης Σμαραγδής ευχαριστεί προσωπικά τον πρωθυπουργό για την «πλάτη» που έβαλε, προκειμένου να ξεκολλήσουν ορισμένες διαδικασίες.

Βεβαίως, με τον Καποδίστρια δεν ασχολήθηκε μόνο ο κ. Μητσοτάκης. Εξ ου και οι ευχαριστίες κατευθύνονται και προς τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επίσης με κομβικό ρόλο στο Μαξίμου.

Βεβαίως, αναφορά γίνεται και στην υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη, η οποία, μετά την κινητοποίηση στο Μαξίμου, ανέλαβε τη συνεννόηση με τη Ρωσία, προκειμένου να δημιουργηθεί μια γέφυρα συμπαραγωγής

Source link