Ο αετός πιάστηκε στον… αέρα με όπλο και κοκαΐνη.O λόγος για τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη που συνελήφθη το βράφυ της Κυριακής σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στους καθιερωμένους ελέγχους που γίνονται στα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων κορωνοϊού.

Εκεί διαπίστωσαν ότι είχε παράνομα ένα όπλο εννέα χιλιοστών, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα τέιζερ καθώς επίσης και δύο γραμμάρια κοκαΐνης.

Τον ανέλαβε ο Κούγιας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο έλεγχος ήταν τυπικός και έγινε για να βεβαιωθεί αν είχε τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης. Ο Νότης Σφακιανάκης ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, δεν έφερε καμία αντίρρηση για τον έλεγχο και έδειξε το sms μετακίνησης.

Όπως είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο, στην ερώτηση αν είχε κάτι παράνομο πάνω του, ο τραγουδιστής απάντησε αρνητικά, όμως ένας από τους αστυνομικούς παρατήρησε ένα τσαντάκι που υπήρχε στη θέση του συνοδηγού.

Ο λαϊκός καλλιτέχνης, φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική χρήση, ενώ είχε μαζί του το όπλο διότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “κινδυνεύει η ζωή του”. Μάλιστα, δεν είχε την άδεια οπλοκατοχής, καθώς, όπως είπε, είχε μέχρι πρότινος, όμως δεν έχει ανανεωθεί.

Αναφορικά με τις ναρκωτικές ουσίες, όταν ρωτήθηκε τι είναι αυτό, ο Νότης Σφακιανάκης φέρεται να απάντησε “Είναι αυτό που ξέρετε…”.

Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, “κάντε τη δουλειά σας, γιατί την κάνετε καλά”.

Αμέσως οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Αργυρούπολης και από εκεί στο Τμήμα Ασφαλείας Βουλιαγμένης, όπου και διανυκτέρευσε, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος κράτησης στην Αργυρούπολη.

Τον ανέλαβε ο Κούγιας

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη και υποστηρίζει πως η κοκαΐνη που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του καλλιτέχνη δεν ήταν δική του και πως «δεν έχει παραδεχθεί πως είναι χρήστης, όπως γράφεται σε κάποια sites».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε στο OPEN ότι ο τραγουδιστής «συνελήφθη σε έναν τυπικό έλεγχο» και πως «το όπλο το είχε χρόνια, η άδεια είχε λήξει».

«Ό,τι έχω να πω, θα το πω στον εισαγγελέα», είπε ο Νότης Σφακιανάκης στις Αρχές, σύμφωνα με τον εντολέα του.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρεται πως «η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορονοϊού» και πως, αναφορικά με την κοκαΐνη, «ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν».

Η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη. Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

Source link