Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ισχυρίζονταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έκανε πίσω και δεν θα κατέθετε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σχετικές Ειδήσεις

Τουναντίον αυτό βολεύει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς θα αναγκαστεί να ταυτιστεί με τον Πολάκη το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων που στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Εξάλλου σε όλες τις κομματικές συσκέψεις ο κ. Μητσοτάκης τόνιζε πως είναι θέμα ηθικής και έχει απόλυτη προτεραιότητα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ν.Δ., μόλις η Βουλή ανοίξει τις εργασίες της από τις πασχαλινές διακοπές θα προχωρήσει στην κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία έχει ήδη προαναγγείλει. Αυτό σημαίνει ότι την προσεχή Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την κίνηση και άρα πιθανότατα το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-12 Μαΐου θα συζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης, στην οποία θα μετατρέψει την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ο κ. Τσίπρας έχει προφανώς χάσει κάθε επαφή με το κοινό αίσθημα. Διότι μόνο έτσι εξηγείται ότι δεν κατάλαβε καν το πόσο απάνθρωπη φάνηκε σε όλους τους Έλληνες η επίθεση του κ. Πολάκη στο Στέλιο Κυμπουρόπουλο” τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, μετά την επιλογή του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην πλήρη κάλυψη του υπουργού του. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός μετατρέποντας την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνησή του, επί της ουσίας καθιστά όλους τους υπουργούς του όμοιους του κ. Πολάκη. Είναι σαν να λέει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι “αυτό που έκανε ο Πολάκης, θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό πρέπει όλοι να τον στηρίξουν”. Με αυτά τα λόγια συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη περιέγραψε το σκεπτικό πίσω από την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος οι διακοπές

Το σίγουρο είναι ότι οι διακοπές του Πάσχα ολοκληρώθηκαν και στη Ν.Δ. στρώνονται στην δουλειά, ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

– Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης συγκαλεί το ανώτερο κομματικό όργανο της Ν.Δ., την πολιτική της επιτροπή. Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής στη χώρα, θα παρουσιάσει τα κεντρικά διλήμματα των επερχόμενων αναμετρήσεων και θα καλέσει σε συστράτευση και ετοιμότητα, ασκώντας παράλληλα κριτική στον κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς και στο θέμα Πολάκη.

-Την επόμενη μέρα, Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην Καβάλα και Δράμα, ενώ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται επίσκεψη και στη Χαλκίδα.

 Source link