Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μία τίγρης που βρίσκεται στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Σχετικές Ειδήσεις

Η τίγρης, που ονομάζεται Νάντια και είναι τεσσάρων ετών, υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ καθώς εμφάνισε συμπτώματα ξηρού βήχα. Αντίστοιχα συμπτώματα εμφάνισαν ακόμη τρεις τίγρης και τρία λιοντάρια, ωστόσο όλα τα ζώα έχουν ιαθεί.

Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου εκτιμά ότι τον ιό μετέδωσε στην τίγρη ασυμπτωματικός υπάλληλος.

Είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουμε σε όλο τον κόσμο που άνθρωπος το μετέδωσε σε ζώο και το ζώο αρρώστησε”, δήλωσε ο Πολ Καλ, επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ στο Reuters. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με άλλους ζωολογικούς κήπους για να ερευνηθεί περαιτέρω το περιστατικό αυτό.

Παρότι και άλλα ζώα εμφάνισαν συμπτώματα, ελέγχθηκε μόνο η Νάντια καθώς νόσησε πιο σοβαρά και έχασε την όρεξή της. “Οι τίγρεις και τα λιοντάρια δεν ήταν πολύ άρρωστα” είπε ο Καλ.

Σημειώνεται ότι ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ είναι κλειστός από τις 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όπως σημειώνει το Associated Press, η είδηση αυτή προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με τη μετάδοση του κορονοϊού στα ζώα.

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απόδειξη που να δείχνει ότι τα ζώα μπορούν να διασπείρουν τον ιό στους ανθρώπους ή ότι μπορεί να αποτελούν εστία μόλυνσης στις ΗΠΑ”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Source link