Αρχική Πολιτική Τι σηματοδοτεί η απόφαση Μητσοτάκη για τη δημιουργία ξεχωριστού Υπ. Μετανάστευσης/Ασύλου

Τι σηματοδοτεί η απόφαση Μητσοτάκη για τη δημιουργία ξεχωριστού Υπ. Μετανάστευσης/Ασύλου

Αποφασισμένος να δώσει άμεση προτεραιότητα στην εκτέλεση του σχεδίου της Κυβέρνησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βλέποντας τις αρρυθμίες που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες ο Πρωθυπουργός αποφάσισε με μία κίνηση έκπληξη να προχωρήσει στη δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά και επιτυχώς ένα ζήτημα βαθιά κοινωνικό.

Όπως αναφέρουν από την Κυβέρνηση βασικός στόχος είναι η ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Στόχος που θα επιτευχθεί με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την αποτρεπτική επίδραση της νέας διαδικασίας ασύλου και των κλειστών δομών και με την συνεχιζόμενη διεθνοποίηση του ζητήματος.

Οι επόμενες κινήσεις είναι οι εξής: 
Η αποσυμφόρηση των νησιών, που είναι εθνικά ευαίσθητες ακριτικές περιοχές, θα επιτευχθεί (α) με την ταχεία εξέταση του ασύλου,

(β) τη μεταφορά εκτός των νησιών όσων δικαιούνται άσυλο και

(γ) την επιστροφή στις χώρες προέλευσης και στη χώρα διέλευσης όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Με διαρκή παρακολούθηση των διαδικασιών ώστε να εξασφαλίζεται η αποφυγή καθυστερήσεων. Και με την λειτουργία κλειστών κέντρων για να είναι εφικτή η σωστή διαχείριση των διαδικασιών.

Τονίζεται ότι τα κλειστά κέντρα θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από τα σημερινά υπεράριθμα κέντρα, ενώ θα είναι αυτόνομα (υγεία, παιδεία, υποδομές), ενώ η Κυβέρνηση κλείνει  οριστικά τις ανοικτές δομές, εντός ενός μήνα από τη λειτουργία κάθε κλειστού κέντρου.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι οι δικαιούμενοι διεθνούς προστασίας να κατανέμονται ισοβαρώς σε όλη τη χώρα, με στόχο το ποσοστό να μην υπερβαίνει το 1% του πληθυσμού ανά Περιφέρεια, ενώ  θα  εξεταστούν μοντέλα μικρών δομών ώστε να μην δημιουργείται συσσώρευση πληθυσμών. Επιπλέον, αντιμετωπίζονται αποφασιστικά οι όποιες δυσλειτουργίες των ΜΚΟ, όπου υπάρχουν. Με την πιστοποίηση και των παρόχων και του προσωπικού. Με μηχανισμούς ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εκτός των άλλων, η Κυβέρνηση  στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες με ανταποδοτικά μέτρα. Επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, σε λύσεις που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την υφιστάμενη κατάσταση, ενώ  σε περιπτώσεις ζημιών από υφιστάμενα ανοικτά κέντρα προσανατολίζεται στο να δοθούν αποζημιώσεις στους κατοίκους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ανά περιοχή ώστε να έχουν πλήρη εικόνα οι πολίτες για την καθημερινή πρόοδο του σχεδίου. 

Βασικό ρόλο θα διαδραματίσει η διαρκής επικοινωνία της προόδου του σχεδίου, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που παρατηρήθηκε σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Όσον αφορά στη νέα πολιτική ηγεσία, ο νέος υπουργός Νότης Μηταράκης θα συνεργάζεται με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής διατηρεί την ευθύνη οργάνωσης και διεύθυνσης του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Η απάντηση του Παναθηναϊκού στα σενάρια για Κόρχουτ • Tvkosmos

Διαψεύδει τα σενάρια, που μιλούσαν για ενδιαφέρον και επαφές με τον Κόρχουτ, ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα οι ιθύνοντες των “πρασίνων” υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κάποιο...

Ανακοινώνεται αύριο, Δευτέρα, το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας

Ανακοινώνεται αύριο, Δευτέρα, το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας • Tvkosmos ΑρχικήΟικονομίαΑνακοινώνεται αύριο, Δευτέρα, το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την...

Σύλληψη άνδρα στη Χαλκιδική επειδή έκλεβε κάρτες και έκανε ανέπαφες συναλλαγές

Σύλληψη άνδρα στη Χαλκιδική επειδή έκλεβε κάρτες και έκανε ανέπαφες συναλλαγές • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΣύλληψη άνδρα στη Χαλκιδική επειδή έκλεβε κάρτες και έκανε ανέπαφες συναλλαγές Source link...

Μπορούμε να κάνουμε σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας; • Tvkosmos

Έρωτας και κορωνοϊός: Μπορούμε να κάνουμε σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας; • Tvkosmos ΑρχικήΔιεθνήΈρωτας και κορωνοϊός: Μπορούμε να κάνουμε σεξ κατά τη διάρκεια της...

Έκτακτη μεταγραφική περίοδος λόγω κορωνοϊού   • Tvkosmos

Από Α. Π. 11:30 - 29/03/2020 Τελευταία Ενημέρωση 16:07 - 27/03/2020 Μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού εξετάζει η FIFA. H παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για να αντιμετωπίσει...