Σε ετοιμότητα ο ΟΣΕ να μεταφέρει ασθενείς COVID στη Αθήνα αφού οι κλίνες ΜΕΘ στη συμπρωτεύουσα «στερεύουν»

Από Ν. ΤΣ.
16:49 – 19/11/2020
Τελευταία Ενημέρωση 16:58 – 19/11/2020

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αναγνώστες πιθανότατα θυμούνται μία από τις σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας το ’80, «Το τρένο της μεγάλης φυγής», στην οποία περιγράφονται οι εφιαλτικές περιπέτειες δύο δραπετών φυλακών που ταξιδεύουν εγκλωβισμένοι στο βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας με προορισμό την Αλάσκα.

Δυστυχώς οι νεότεροι δεν αποκλείεται να ζήσουν την πραγματικό εφιάλτη του τρένου της μεγάλης…  διάσωσης!!! Αυτού που εξαιτίας του κορωνοϊού που θερίζει στη Θεσσαλονίκη και των κλινών ΜΕΘ που ολοένα και «στερεύουν» θα κληθεί να μεταφέρει ασθενείς COVID στην Αθήνα προκειμένου να παλέψουν για τη ζωή τους.

Όσο κι αν μοιάζει με κινηματογραφικό σενάριο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σε ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας ΜΜΕ έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και να θέσει στη διαθεσιμότητα των υγειονομικών αρχών μία αμαξοστοιχία. Αυτή θα σταθμεύσει στη Θεσσαλονίκη και εφόσον παραστεί επείγουσα ανάγκη θα μεταφέρει με ένα δρομολόγιο νοσούντες από κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τρένο  βρίσκεται ήδη στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με τον συρμό να διαθέτει 4 βαγόνια τύπου-πούλμαν, ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ.

Το είχαν κάνει και στη Γαλλία 

Το παραπάνω σχέδιο δεν ε΄ίναι πρωτόγνωρο. Το εφάρμοσαν οι Γάλλοι τηνπερασμε΄νη άνοιξη όταν λόγω της μεγάλης διασποράς του φονικο΄υ ιού στο Παρίσι δεκάδες ασθενείς COVID από ευρύτερη περιοχή του Παρισίου μεταφέρονταν σε άλλες περιοχές, της δυτικής Γαλλίας, που η υγειονομική επιβάρυνση ήταν αρκετά μικρότερη . Κια σε εκείνη τη δύσκολη περίσταση τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών είχαν μετατραπεί σε ΜΕΘ και στα τρένα υπάρχουν ιατρικές ομάδες εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων νοσηλευτές και αναισθησιολόγοι.

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here