Σε τέσσερις μήνες η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα έτοιμη να αναλάβει την φρούρηση Πανεπιστήμιων που υπάρχει πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ, και σε όποια  άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν μόλις σήμερα τα καθήκοντά τους. 

Αναμένεται να παρουσιαστούν στην Κομοτηνή την Κυριακή, και τη Δευτέρα να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους, η οποία μάλιστα έχει διάρκεια τέσσερεις μήνες.

Η ΟΠΠΙ θα ενταχθεί στα πανεπιστήμια, όπως εξήγησε ο υπουργός, με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις, οι οποίοι ζητούν την ύπαρξη της νέας αυτής μονάδας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αντιθέτως, σε όσα πανεπιστήμια ΟΠΠΙ δε χρειάζεται, δε θα αναλάβει καθήκοντα.

«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους δυόμιση μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες», ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή», προσέθεσε. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή. Μπήκε τέλος στην ανομία», πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Source link