Αρχική Πολιτική Θεοδωρικάκος: «Απόλυτα συνεπής ο Μητσοτάκης με τις δεσμεύσεις του για τον εκλογικό...

Θεοδωρικάκος: «Απόλυτα συνεπής ο Μητσοτάκης με τις δεσμεύσεις του για τον εκλογικό νόμο»

«Aξιόπιστη και απολύτως συνεπής είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα είχαμε πει προεκλογικά τόσο σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του εκλογικού νόμου όσο και σε ό,τι αφορά στο χρόνο κατάθεσής του».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η Κυβέρνηση κάνει πράξη την δέσμευσή της ότι θα ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο στην αρχή της θητείας της.

Ακόμα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή μας είναι απολύτως αξιόπιστη, διότι το περιεχόμενο του εκλογικού νόμου που φέραμε είναι αυτό που είχαμε πει προεκλογικά, ότι θα φέρουμε ένα νόμο αναλογικότερο που θα διασφαλίζει ταυτοχρόνως των κυβερνησιμότητα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο, είπε ότι ότι η διαφορά με τον προηγούμενο νόμο Παυλόπουλου είναι ότι το μπόνους είναι τώρα κλιμακωτό και αφού το πρώτο κόμμα πάρει 25% ενώ με τον συγκεκριμένο νόμο το μπόνους των 50 εδρών δινόταν σε κάθε περίπτωση στο πρώτο κόμμα ό,τι ποσοστό κι αν έπαιρνε.

Ερωτηθείς γιατί δεν συνεχίστηκε η διαβούλευση του νέου εκλογικού νόμου, είπε: «πρόκειται για ένα κεντρικό πολιτικό θέμα στο οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί πιστεύω ότι έχουν πλήρως διευκρινισμένες τις θέσεις τους και επομένως το αν θα συζητούσε κανένας πέντε μέρες παραπάνω ή παρακάτω δεν πιστεύω ότι θα άλλαζε απολύτως τίποτα».

Επίσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών και επισήμανε ότι με την απόφασή του να καταθέσει από τώρα τον εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού τρεισήμισι χρόνια πριν από τις εκλογές.

Επικαλούμενος την πρωινή τοποθέτηση στον ΣΚΑΪ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σημείωσε ότι αμέσως μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που είναι ο μόνος αρμόδιος και σημείωσε ότι εμπιστεύεται την επιλογή που θα κάνει, καθώς πιστεύει ότι θα είναι αυτή που χρειάζεται, για το καλό της χώρας για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος και για τις προοπτικές της Ελλάδος.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση με συνέπεια υλοποιεί την πολιτική δέσμευσή της να καταργήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική, που δεν επιτρέπει στο πρώτο κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση ακόμη και με 47%!».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Εισαγγελική διαταγή για διερεύνηση της τραγωδίας στην Εύβοια • Tvkosmos

Εισαγγελική διαταγή για διερεύνηση της τραγωδίας στην Εύβοια • Tvkosmos Source link

Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του Oruc Reis στην Αν. Μεσόγειο • Tvkosmos

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του Oruc Reis στην Αν. Μεσόγειο • Tvkosmos Source link

Σφήνα της Ομόνοιας για τον Μπρούνο • Tvkosmos

Στο στόχαστρο της Ομόνοιας βρίσκεται ο Μπρούνο.Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, οι «πράσινοι» επιθυμούν την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού, που μέτρησε πέρυσι επτά συμμετοχές με...