Αρχική Πολιτική «Θέλω να κριθώ από το έργο μου» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του...

«Θέλω να κριθώ από το έργο μου» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γραικός«Στη Γαλλία δεν ονομάστηκε ποτέ νόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ονομάστηκε νόμος για το γάμο για όλους» – «Αν εγώ κατάφερα να παντρευτώ τον άνθρωπο που αγαπώ, και οι αντίστοιχες οικογένειες στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν τα ίδια δικαιώματα» – «Μέσα στο έργο μου είναι η και η προσωπική μου ζωή την οποία ποτέ δεν έκρυψα αλλά ποτέ δεν έκανα και σημαία θέλοντας να καλύψω τις ελλείψεις μου ως καθηγητή»

Να διευκρινίσει παλαιότερη δήλωσή του στην οποία ανέφερε «θέλω να κριθώ για το έργο μου και όχι για τον γάμο μου» εκλήθη στην ΕΡΤ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γραικός.

«Παιδιά εδώ στην Ελλάδα μου είπαν δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι είναι μη θέμα ερχόμενος από μια χώρα που έχουν κατοχυρωθεί τα θέματα ισονομίας των πολιτών» απάντησε ο κ. Γραικός και σημείωσε: «Όταν μιλώ για το δικαίωμα αδιαφορίας και όχι στη διαφορετικότητα το θεωρώ αυτό ως ένα μακροκρόχρονιο στόχο».

«Ως Έλληνας πολίτης θα παλέψω κι εγώ για την ισονομία» τόνισε ο Νίκος Γραικός επισημαίνοντας ότι «στη Γαλλία δεν ονομάστηκε ποτέ νόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ονομάστηκε νόμος για το γάμο για όλους».

Εξομολογούμενος προσωπικά του βιώματα, ο Νίκος Γραικός είπε: «Αν εγώ κατάφερα να παντρευτώ τον άνθρωπο που αγαπώ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και οι αντίστοιχες οικογένειες -γιατί κι εμείς μια οικογένεια είμαστε- στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν τα ίδια δικαιώματα».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι αν εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα λειτουργήσει ως εκπρόσωπος μιας συγκεκριμένης ομάδας με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των μελών της. «Απλώς δεν θα ήθελα προσωπικά -και δεν θα το ‘κανα ποτέ- να εκπροσωπώ στο ευρωκοινοβούλιο μια συγκεκριμένη μερίδα Ελλήνων πολιτών, πιστευω ότι τα ίδια προβλήματα θα έχει μια ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά, πρέπει να εκπροσωπώ κοινωνικές κατηγορίες».

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι οι πολίτες εντάσσονται στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες και όχι με εθνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά».

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι… Ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου είναι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός…» είπε ο Νίκος Γραικός υπογραμμίζοντας: «Άρα θέλω να κριθώ από το έργο μου, βέβαια μέσα στο έργο μου είναι η και η προσωπική μου ζωή την οποία ποτέ δεν έκρυψα αλλά ποτέ δεν έκανα και σημαία θέλοντας να καλύψω τις ελλείψεις μου ως καθηγητή ή ενεργού μέλους της ελληνικής παροικίας στο Παρίσι».

«Μπορώ να σας πω κάτι ως Έλληνας του εξωτερικού; Είμαι πολύ πιο ευτυχής τρεις εβδομάδες εδώ απ’ ότι ήμουν στη Γαλλία για την Ελλάδα» έκλεισε τη συνέντευξή του.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Γραικός, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
Source link

Ροή Ειδήσεων

Όποιος δεν θέλει ζωντανή την επιχείρηση θα μας βρει απέναντι

Εργαζόμενοι Creta Farms: Όποιος δεν θέλει ζωντανή την επιχείρηση θα μας βρει απέναντι ΑρχικήΟικονομίαΕργαζόμενοι Creta Farms: Όποιος δεν θέλει ζωντανή την επιχείρηση θα μας βρει...

«O Mητσοτάκης βαδίζει στο δρόμο του Τσίπρα»

Βολές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκτόξευσε το Κίνημα Αλλαγής για τον «ανούσιο» όπως τον χαρακτηρίζει, καυγά γύρω από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σχετικές...

Τι αποκάλυψε ο δήμαρχος Τροιζηνίας για την τραγωδία στον Πόρο

Τι αποκάλυψε ο δήμαρχος Τροιζηνίας για την τραγωδία στον Πόρο ΑρχικήΕλλάδαΤι αποκάλυψε ο δήμαρχος Τροιζηνίας για την τραγωδία στον Πόρο Source link

Η Tουρκία «γράφει» τις ΗΠΑ και στέλνει ξανά το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Tουρκία "γράφει" τις ΗΠΑ και στέλνει ξανά το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ ΑρχικήΔιεθνήΗ Tουρκία “γράφει” τις ΗΠΑ και στέλνει ξανά το Barbaros στην κυπριακή...