Σήμερα θα μιλήσουμε πολύ σοβαρά. Καλή είναι η πλάκα με τον Σταύρακα τον Κόλκα και τον Λεβρέντι Λευτεράκη Δούκα Μπέρια, αλλά αλλού είναι τα σοβαρά.

Σχετικές Ειδήσεις

Όποιος μιλάει έστω και για καλημέρα με διαιτητές, ακούει φωνές σπασμένες σαν τα τζάμια μετά από σεισμό. Όπως σ’ το λέω. Έχουνε παλαβώσει οι διαιτητές, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει με τον Περέιρα και τον Γραμμένο. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Για τα πόστα τους εννοώ. Να σ’ το κάνω ψιλοσέντς.

Πριν από πολύ καιρό έγραψε η «Α» ότι αυτό το σχήμα με Γραμμένο και Περέιρα δεν προχωράει τη φετινή σεζόν. Είναι σα να πάει να μαζέψει όλο το χρήμα στη νύχτα ο Τόλης Τσιμογιάννης με την Κατερίνα Γρυπάρη.

Καλά παιδιά και άγια, σοβαροί παίκτες στη νύχτα, αλλά δεν φέρνουν κόσμο στα μπουζούκια με τα λεωφορεία. Έτσι κι ο Γραμμένος με τον Μέλο.

Πάμε παρακάτω. Βγαίνει δειλά-δειλά το Σαββιδοτεχνείο, όσο πατάει η γάτα δηλαδή, και λέει ότι κάτι ψήνεται στην ΕΠΟ. Ότι οι FIFAτζήδες και UEFAτζήδες πάνε να βάλουν προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Μάλιστα. Ίσα-ίσα που φαινόντανε τα γράμματα δηλαδή. Δεν είναι εύκολο πράγμα να γράψεις τέτοια πράγματα για τον δικό μας τον Γραμμένο και τον Πορτογάλο.

Μέχρι που βγαίνει ο Μπέος και τα ρίχνει στα ίσια τσάρκα στον Θωμαΐδη, ότι θέλουν να τον φάνε τον Γραμμένο. Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Είναι κανένας τυχαίος ο Αχιλλέας; Όχι βέβαια. Ξέρει τι λέει και πότε το λέει. Ξέρει και το θέμα ο κύριος δήμαρχος Βόλου.

Τώρα, να θεώρησε ο Μπέος ότι κάνει καλό στην εξυγίανση; Μπορεί αυτό να νόμιζε, αλλά στην ουσία καλό στην αντιπολίτευση έκανε. Και θα σ’ το εξηγήσω.

Μόλις το είπε αυτό ο Μπέος, έγινε πανικός στη διαιτησία. Όπως το ακούς. Όλοι έπαιρναν τηλέφωνο όλους, για καμιά λεπτομέρεια παραπάνω.

Διότι άπαξ και φύγει ο Γραμμένος και ο Μέλο, πρέπει να ξέρουμε ποιος θα έρθει, σου λένε. Να ξέρουμε τι μας γίνεται. Ματς θα σφυρίξουμε την Κυριακή, να μην ξέρουμε πού να δώσουμε τα σπόρια;

Ερώτηση κάνω. Ο Περέιρα ξέρει ότι FIFAτζήδες και UEFAτζήδες πάνε να τον φάνε πριν από την ώρα του; Το ξέρει. Το είπε ο Λάκοβιτς στην «Καθημερινή», ότι στο τέλος του χρόνου φεύγει ο Περέιρα.

Μάλιστα. Ξέρει ο Πορτογάλος ότι μπορεί να την κοπανήσει και νωρίτερα; Τα ξέρει. Διότι αν φύγει ο Γραμμένος και βάλουνε την προσωρινή διοίκηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο νέος προσωρινός πρόεδρος είναι να βάλει τον Ισπανό τον Μαρίν στη θέση του. Τελειωμένα πράγματα είναι αυτά.

Αυτό με τον Μπέο έγινε Δευτέρα βράδυ στου Θωμαΐδη. Μάλιστα. Και ανακοινώνονται οι διαιτητές την Τετάρτη από τον Περέιρα και παθαίνουνε κολούμπρα όλοι και πρώτοι απ’ όλους οι διαιτητές.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ στη ματσάρα της ημέρας και ο Μέλο με το μέλι βάζει τον Τζήλο διαιτητή. Τον Θανάση, που ήτανε VARistas στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Κι όχι μόνο αυτό. Ο Περέιρα βάζει VARista τον Μανούχο στο Ηράκλειο. Να σου θυμίσω; Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ σφύριξε ο Μανούχος.

Δύο πέναλτι καραμπινάτα στην ίδια φάση δεν έδωσε στον Αστέρα σε τανγκό του Βαρέλα και του Μάτος στον Μπαράλες και στον Ντάνι Σουάρεζ. Τρελάθηκαν στην πιάτσα οι διαιτητές. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, σου λένε. Ο Μπέος έχει δίκαιο.

Έτσι είναι. Άπαξ, δηλαδή, και ξέρεις ότι σε τρώνε πριν από την ώρα και βάζει Μανούχο και Τζήλο ο Περέιρα, πάει να πει ότι πάει κόντρα στην κόντρα. Θα το τραβήξει κι αυτός μέχρι εκεί που τον παίρνει.

Οι διαιτητές, μάστορα, είναι μεγάλα μαστόρια. Πουλιά στον αέρα πιάνουνε. Άπαξ και γίνει κάτι στη διαιτησία, ξέρουν και ποιος είναι και από μπροστά και ποιος είναι από πίσω.

Ένα είδαν, ότι ο Πορτογάλος έβαλε τον Τζήλο και τον Μανούχο και σου λένε, τα έφαγε τα ψωμιά του ο 22.550 ευρώ τον μήνα. Από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Έτσι είναι. Βλέπουν ότι ο Περέιρα έμαθε τι παίζει με την αφεντιά του, κι ο Γραμμένος έμαθε ότι πάνε κι αυτόν να τον φάνε και πάρε έναν ωραίο Τζήλο κι έναν ωραιότερο Μανούχο στην Κρήτη. Τσαμπουκά στον τσαμπουκά. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Και δεν είναι μόνο ο Μανούχος με τον Τζήλο, που τους πάει φούστα-μπλούζα ο Περέιρα στην Κρήτη. Είναι και άλλος που συμπληρώνει το τρίο Μπελκάντο. Ο βοηθός ο Κούλα Χασάν. Από την Ξάνθη είναι το παλικάρι.

Στο προπέρσινο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος είχε πάθει τενοντίτιδα στο χέρι την ώρα του αγώνα και δεν σήκωσε τη σημαία στο γκολ οφ σάιντ του Πέλκα. Και τότε δεν υπήρχε VAR. Υπήρχε μόνο VARούχας.

Και τον Κούλα Χασάν τον τιμώρησε σκληρά ο Περέιρα. Εννιά μήνες εκτός δράσης ο Κούλα. Και τον επανέφερε, όμως. Έτσι είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανένας καλός δεν χάνεται.

Κι ο Κούλα Χασάν είναι μια χαρά, ασορτί. Στα τεστ στο Καρπενήσι είχε κοπεί ο Ξανθιώτης Κούλα. Την τελευταία στιγμή πέρυσι τον πέρασε ο Περέιρα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τον έστειλε και στη FIFA ο Μέλο. Έτσι είναι. Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο.

Κι όχι μονάχα αυτό. Ο Κούλα δεν είδε τον Πέλκα να ξαναβάζει γκολ με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, πάλι από οφ σάιντ. Τότε ήταν που ο Μελισσανίδης μπούκαρε στην ΕΠΟ για να δει τον Περέιρα.

Για τον Κούλα το έκανε και τις μαγκιές του Πορτογάλου. Κι ο Περέιρα πάει και βάζει τον Κούλα στο Ηράκλειο, που μπορεί να κριθεί ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Ξεφύγαμε, όμως, με τον Κούλα. Για τον Βάγγο τον Γραμμένο θα σου πω τώρα. Για την προσωρινή διοικούσα. Ακριβώς όπως το έμαθα θα σου το πω.

Από τη μία, ο Βάγγος σκέφτεται ότι θα χάσει το τάλιρο τον μήνα, ως εκτελεστικός πρόεδρος. Δεν είναι για να πετάς ένα τάλιρο τον μήνα τη σήμερον ημέρα, που πεινάει ο κόσμος. Οι δικηγόροι στην ΕΠΟ και πολλοί υπάλληλοι παίρνουν περισσότερα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Από την άλλη, όμως, ο Βάγγος παρακαλεί να τον απαλλάξουνε από το προεδριλίκι. Δεν το αντέχει αυτό το πράγμα. Σ’ το ξανάγραψα.

Μάλιστα. Και τι θα γίνει τώρα, μάστορα, που τον φεύγουνε τον Βάγγο; Γιατί τον φεύγουνε. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ο Βάγγος είναι τελειωμένος. Ποιος, όμως, θα πάρει τη θέση του; Εδώ σε θέλω.

Τον συμβούλεψαν τον Αυγενάκη να το παίξει Κοντονής. Να πάρει ένα τηλέφωνο, δηλαδή, στον Θόδωρα τον Θεοδωρίδη. Και να του πει ότι θέλει να βάλει αυτός τον πρόεδρο.

Ο Κρητικός, ωστόσο, δεν είναι κανένα κορόιδο να φάει τη λέζα αυτός. Να την πατήσει όπως ο Σταύρος Χαραλάμπης Κοντονής, που έβαλε τον Δρόσο που δεν είναι του τζάμπα.

Μπέσα για μπέσα, του Αυγενάκη του καρφώθηκε ότι όποιος παίζει μπάλα με το ποδόσφαιρο, στο τέλος τον τρώει η μαρμάγκα. Έμμονη ιδέα τού έχει γίνει. Σου λέει, και ο Κοντονής και ο Βασιλειάδης, υφυπουργοί ήτανε και τα τίναξαν τα πέταλα. Δεν βγήκανε βουλευτές.

Δεν θέλει να μπλέξει. Άλλο τώρα που θέλει να φανεί ότι αυτός ξεκίνησε τη φασαρία με το ποδόσφαιρο για να φύγουν οι εξυγιαντές. Να κάνει το κομμάτι του. Λογικό.

Να σ’ το κλείσω. Όλοι την ψυλλιάστηκαν τη δουλειά ότι οι FIFAτζήδες και οι UEFAτζήδες θα τον φάνε λάχανο τον Βάγγο. Κι ο καθένας κοιτάζει να σώσει το τομάρι του.

Άλλος παίρνει τηλέφωνο στο κόμμα και λέει ότι έκανε αγώνες για να βγει στις εκλογές. Άλλος λέει ότι έχει εμπειρία κι ότι κάνει για πρόεδρος. Κι άλλος ότι μιλάει και αγγλικά. Μέχρι αυτό έγινε. Δεν είμαι σαν τον Γκαγκάτση, να ξέρω γιου Ταρζάν, μι Τζέιν.

Ο δε Αντωνίου, που έδωσε αυτήν τη συνέντευξη και δεν το είπε καθαρά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να έχει πετάξει το κινητό στον υπόνομο για να μην απαντάει στα τηλέφωνα.

Μέχρι και ο Λασκαράκης τον πήρε. Που έψηνε τον εαυτό του για να διαδεχτεί το Βάγγο τον Γραμμένο.

Έλληνας αντι-Περέιρα με… ψηφορορία!

Στη διπλανή στήλη θα διαβάσετε ωραία πράγματα για την ΕΠΟ. Ότι τους τελειώνουν πριν από την ώρα τους και τον Γραμμένο και τον Περέιρα.

Κι άντε, για τον Βάγγο, θα γίνει πόλεμος. Για τον αρχιδιαιτητή δεν θα γίνει κανένας πόλεμος. Η FIFA και η UEFA θα τον ορίσουνε. Μάλιστα. Και βγαίνει το Σαββιδοτεχνείο και τι λέει; Ότι να ψηφίσουνε οι ίδιοι οι διαιτητές τον Έλληνα αρχιδιαιτητή.

Μιλάμε, δηλαδή, ότι ο Λευτεράκης ο Δουξ την κατανάλωσε όλη τη φαιά ουσία για να το σκεφτεί αυτό το πράγμα. Και καλά, δηλαδή, μη μας φορτώσει ο Θόδωρος κανέναν που δεν θα ξέρουμε τι μας γίνεται, να τον βγάλουνε οι δικοί μας διαιτητές.

Δημοκρατικά πάντα. Ο Τζήλος, ας πούμε, ο Κουτσιαύτης, ο Σκουλάς, ο Μανούχος, ο  Τσαμούρης θα ψηφίσουνε ανεξάρτητα. Αξιοκρατικά. Όχι κανέναν δικό μας, όπως έλεγε ο Ιβάν για τον Γραμμένο.

Δώρο στον Γραμμένο ο… Μακιαβέλι

Είναι και το άλλο, ωστόσο. Πολύ σημαντικό. Άκου, μάστορα, τι γίνεται με τους Εκτελεστικούς της ΕΠΟ. «Με προδώσαν οι φίλοι μου» είναι για τον Βάγγο τον Γραμμένο. Γιαννάκης Πάριος.

Αρχίζουνε σιγά-σιγά και πηδάνε από το καράβι. Πού σε είδα, πού σε ξέρω. Κι είναι κρίμα, δηλαδή. Ο Βάγγος μπορεί για να ανάψει τσιγάρο να έπαιρνε τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είναι κανένας αναξιοπρεπής.

Αφού προχθές ένας δικός του άνθρωπος δεν απαντούσε ούτε στο τηλέφωνο. Πρέπει να περνούσε τα Μετέωρα εκείνη την ώρα και να έκοβαν το σήμα οι κοφτοί βράχοι. Έτσι είναι όμως. Όπως είπε κι ένας Εκτελεστικός, κολλητός, ακόμα, του Γραμμένου, θα του κάνει δώρο το βιβλίο του Νικολό Μακιαβέλι, «Ο Ηγεμών».

Όταν, λέει ο Νικολό ο Ιταλός, μέγας μηχανορράφος, είσαι στα επάνω σου, οι από κάτω σου δίνουν μέχρι και τα παιδιά τους. Άπαξ και σταματήσεις να έχεις εξουσία, σε ξεχνάνε άπαντες. Δεν πειράζει, ρε, Βαγγέλη. Έτσι είναι η ζωή.

Source link