Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Tελικά είναι κακό πράγμα να θυμάσαι!
Όταν μάλιστα είσαι σιτεμένος σου ανεβαίνει η πίεση και οι κατεχολαμίνες!
Με λίγα λόγια παθαίνεις αυτό που λέμε “εγκεφαλικό πάνω-κάτω”!
Θυμάμαι λοιπόν το 2014 και εκείνο το περιβόητο “mail Χαρδούβελη”.
Αφορούσε ένα ποσό περίπου 1 ΔΙΣ περικοπών που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να πάρουμε την τελευταία δόση από την Ε.Ε. και να τελειώσουμε οριστικά από τα μνημόνια.
Έεε ρε τι έγινε!
Η πάνω και η κάτω πλατεία στο Σύνταγμα έδωσαν τα ρέστα τους και χαρακτήρισαν το ποσό δυσβάσταχτο για τους πολίτες.
Πήγαν στις εκλογές με σημαία αυτό το mail και τις κέρδισαν!
Το ότι στην συνέχεια φάγαμε οπισθίως 14 ΔΙΣ μέτρα από το 3ο και αχρείαστο μνημόνιο το ξέχασαν οι αριστεροδεξιοί που φωνάζουν σήμερα!
Η απόλυτη λοβοτομή και διαγραφή μνήμης στον συρρικνωμένο τους εγκέφαλο!
Σήμερα κατά την διάρκεια της πανδημίας και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης έχουν δοθεί πρός το παρόν περίπου 50 ΔΙΣ και προμηνύονται και άλλα!
Το ποσό αυτό όμως είναι για αυτούς ψίχουλα και ζητάνε πλήρη κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος των πολιτών από το Κράτος!
Ακούστε λαϊκιστές της κακιάς ώρας:
Δύο τρόποι υπάρχουν να δοθούν χρήματα πέρα από τον προϋπολογισμό και όσα επιτρέπει η ανάπτυξη του Κράτους και του ΑΕΠ:
Ο ένας είναι να μπούν νέοι φόροι και άλλος είναι να προχωρήσουμε σε νέο δανεισμό.
Με την Ελλάδα να έχει το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη ένας δανεισμός για παροχές θα οδηγούσε αυτόματα τις Αγορές σε αύξηση των επιτοκίων για τα δάνειά μας και θα έθετε θέμα για την βιωσιμότητα του Δημόσιου χρέους μας.
Η αξιοπιστία της οικονομίας μας που με τόσο κόπο ξανακτίστηκε από το 2019 και μετά,θα πήγαινε περίπατο.
Ότι θα πάρουν εφ’άπαξ για ενίσχυση οι πολίτες θα το πληρώνουν για χρόνια στα κάθε λογής δάνεια που έχουν και στις πιστωτικές τους κάρτες, από την αύξηση των επιτοκίων.
Το άλλο μέτρο που αφορά την αύξηση των φόρων, θα είναι το φρένο στην Ανάπτυξη και στη κάθε μορφής επένδυση στην Χώρα μας.
Οι επενδύσεις που ήρθαν στην Ελλάδα και έριξαν την ανεργία στο 11,7%, δεν ήρθαν γιατί αγάπησαν ξαφνικά οι επενδυτές τον Μητσοτάκη, τον Γεωργιάδη και την Ελλάδα γενικότερα.
Ήρθαν γιατί έχουν την δυνατότητα να βγάλουν περισσότερα κέρδη.
Από την άλλη θα πρέπει να μας πούν οι λαϊκιστές σε ποιές κατηγορίες πολιτών επιθυμούν να επιβληθούν νέοι φόροι κοστολογημένα.
Το λεφτόδεντρο του 2015 ξεράθηκε αφού το πληρώσαμε με 100 δις και παρ’ολίγον έξοδο από την Ε.Ε..
Λαός που ξεχνά τις καταστροφικές στιγμές της Ιστορίας του,είναι καταδικασμένος να τις ξαναζήσει!
Η παρούσα κρίση θα αντιμετωπισθεί και από την Ε.Ε. και από τις κυβερνήσεις ανάλογα με τα πλήγματα που δημιουργούνται σε κάθε Κράτος.
Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα υποστούν κάποιες απώλειες στο εισόδημά τους και αυτός θα είναι ένας “φόρος” για την μετέπειτα απεξάρτηση της Ευρώπης από απολυταρχικά καθεστώτα στον τομέα της ενέργειας και της Οικονομίας.
Όλα τα Κράτη ενισχύουν,όσο τους επιτρέπουν οι οικονομίες τους, τους πιό αδύναμους που υποφέρουν και περισσότερο.
Σε αυτές τις δύσκολες Οικονομικές και Εθνικές συγκυρίες, ούτε θέλω να σκέφτομαι κόμματα και πρόσωπα που εμφανίζονται σήμερα σαν εναλλακτικές λύσεις της Ν.Δ. και του Μητσοτάκη.
Όσοι σκέφτονται διαφορετικά,παρακαλώ να προτείνουν Πρωθυπουργό, κόμμα και μελλοντικούς υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αμύνης και Ψηφιακής διακυβέρνησης!
Συγκεκριμμένα πράγματα!