Ένα βίντεο δείχνει ανεκπαίδευτους άνδρες στη Ρωσία που έχουν κληθεί στο πλαίσιο της επιστράτευσης να μάθουν για την αποστολή τους στο μέτωπο

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter και αναδημοσιεύεται από τον Guardian. Ο αξιωματικός ακούγεται να λέει στους κληρωτούς ότι θα λάβουν εκπαίδευση δύο εβδομάδων πριν σταλούν στο μέτωπο και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τελείωσαν τα παιχνίδα. Είστε στρατιώτες τώρα!».

Another revealing video. Scene inside a mustering station in Russia where an officer yells at angry, resentful men who have been mobilized.
“That’s it- playtime’s over. You’re soldiers now!”
pic.twitter.com/oTfomvgsUf

— Patrick Reevell (@Reevellp) September 23, 2022

Και από αυτό το βίντεο φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Πούτιν να καλέσει τους επίστρατους καθώς οι διαδηλώσεις στη χώρα κατά της επιστράτευσης πληθαίνουν.

Η επιστράτευση προχωρά στη Ρωσία, μετά το διάγγελμα του Πούτιν. Οι 300.000 άνδρες σύμφωνα με το σχέδιο-ενώ παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο, προορίζονται για το ουκρανικό μέτωπο.

Αναλυτές επισημαίνουν πάντως ότι η μερική επιστράτευση δύσκολα θα σηματοδοτήσει καμπή στον πόλεμο, παρά μόνο θα τον παρατείνει ενώ εκτιμάται και ότι θα επιφέρει μηδενικό αποτέλεσμα αυτή η εξέλιξη.

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here