Αρχική Πολιτική Τα τέσσερα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

Τα τέσσερα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

Σε fake news του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προανακριτική αναφέρεται το “παρατηρητήριο” της ΝΔ.

Σχετικές Ειδήσεις

Δεν υπάρχει καμία μεθόδευση και καμία παρατυπία όσον αφορά το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, τονίζει το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποχωρήσει από την Προανακριτική προκαλώντας νέα ερωτηματικά για τη στάση του και για το ποιοι και πόσοι προστατεύονται πίσω από τις “κουκούλες””.

Σύμφωνα με όσα ανάρτησε το Παρατηρητήριο με πηγή ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, social media και ΜΜΕ τα fake news είναι:

1. Πρωτοφανείς οι παρατυπίες και οι μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Δεν υπάρχει καμία μεθόδευση και καμία παρατυπία. Η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξετάσθηκαν από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη τον περασμένο Δεκέμβριο. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποχωρήσει προκαλώντας νέα ερωτηματικά για τη στάση του και για το ποιοί και πόσοι προστατεύονται πίσω από τις “κουκούλες” .

2. Η ΝΔ επιχειρεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο Novartis.

Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στη διαδικασία της υπόθεσης. Αυτό έχει καταστεί σαφές από την πρώτη μέρα που έφτασε στη Βουλή ο φάκελος “Παπαγγελόπουλου”.

Πρόκειται για θέμα της Δικαιοσύνης. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας με την ανάρτησή του στο διαδίκτυο επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κάδρο, λέγοντας για μια ακόμη φορά ψέματα.

Yπενθυμίζεται, ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής διερευνά τις παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για να κατασκευαστεί η σκευωρία κατά 10 πρώην πρωθυπουργών και υπουργών ώστε να την προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα με στόχο την πολιτική “δολοφονία” αντιπάλων του.

3. Το έγγραφο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την προανακριτική της Βουλής αποτελεί “άδειασμα” σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την έκδοση ενταλμάτων.

Ακριβώς το αντίθετο. Ο κ. Μπρακουμάτσος απευθυνόμενος στην Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ έκρινε ότι οι κλητεύσεις μαρτύρων και τα εντάλματα βιαίας εξέτασης είναι απόλυτα σύννομες ενέργειες. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτά είναι “θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης, αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής τους”.

4. Κόλαφος για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη η απάντηση του Αρείου Πάγου.

Η απάντηση του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και το σύννομο των ενεργειών της, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων. Αυτή εξάλλου ήταν από την πρώτη στιγμή και η επιδίωξη όλων των μελών της επιτροπής εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε με κάθε τρόπο να την παρεμποδίσει. Επομένως, ο μόνος για τον οποίο αποτελεί κόλαφο η απάντηση του Αρείου Πάγου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Έχουμε συμφωνία από τους «27»

Έπειτα από το πολύωρο θρίλερ με τις αναβολές τελικά το Eurogroup κατέληξε στις 11 το βράδυ της Πέμπτης σε συμφωνία  για το οικονομικό πακέτο που θα χρησιμοποιηθεί...

«Λάβαμε νωρίς τα μέτρα και τα δεδομένα μας δικαιώνουν»

Κικίλιας: «Λάβαμε νωρίς τα μέτρα και τα δεδομένα μας δικαιώνουν» ΑρχικήΠολιτικήΚικίλιας: «Λάβαμε νωρίς τα μέτρα και τα δεδομένα μας δικαιώνουν» Source link

«Το τέλος θα έρθει με το εμβόλιο»

«Στην Ελλάδα πετύχαμε να μειώσουμε την ένταση της νόσου και μπορούμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις για μερική επάνοδο στην κανονικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης...

Ασυμπτωματική πήγε σε κηδεία και πάρτι γενεθλίων και έστειλε τρεις στο θάνατο

Ασυμπτωματική πήγε σε κηδεία και πάρτι γενεθλίων και έστειλε τρεις στο θάνατο ΑρχικήΔιεθνήΑσυμπτωματική πήγε σε κηδεία και πάρτι γενεθλίων και έστειλε τρεις στο θάνατο Source link...

Θρηνεί η αθλητική δημοσιογραφία την απώλεια του Άκη Τσόπελα • Tvkosmos

Η αθλητική δημοσιογραφία θρηνεί την τεράστια απώλεια του Άκη Τσόπελα.Ο Άκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 58 ετών (έπειτα από μάχη που...