Αρχική Αθλητικά Τα νέα κριτήρια για τη συμμετοχή των ομάδων

Τα νέα κριτήρια για τη συμμετοχή των ομάδων

Στο meeting που έγινε, τα στελέχη της Euroleague παρείχαν στους εκπροσώπους των ομάδων αναφορές με τους κυριότερους δείκτες απόδοσης, οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακή ανάπτυξη και σημειώθηκε πως το ψηφιακό κοινό υπερδιπλασιάστηκε, σε σχέση με το 2017-18.

– Ακούστηκε η αναφορά των διαιτητών, η οποία περιλάμβανε πρωτόκολλα επικοινωνίας και διαφάνειας, τον προτεινόμενο αριθμό διαιτητών στην Euroleague, εκπαιδευτικά προγράμματα και το σύστημα του instant replay.

– Εγκρίθηκαν σημαντικές συνθήκες βελτίωσης εργασίας για το 2019-20 που προτάθηκαν από διαφορετικούς μετόχους.

– Η Ένωση Παικτών ενέκρινε προτάσεις για το καλεντάρι του 2019-20, για δεύτερη ιατρική γνώμη για τους παίκτες που τραυματίζονται, για ληξιπρόθεσμες πληρωμές, για προπονήσεις, για συνθήκες προετοιμασίας και ταξιδιών.

– Το Συμβούλιο των Προπονητών ενέκρινε προτάσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, για αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου και αναπηρίας και μια νέα αίθουσα συνεδριάσεων.

– Η Ένωση Διαιτητών επικύρωσε την τελική πρόταση της Euroleague στην UEBO (Union of Euroleague Basketball Officials).

– Εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί του 2018-19 και οι προϋπολογισμοί και τα μπάτζετ του 2019-20, όπως και τα ποσά οικονομικής διανομής των νέων συλλόγων και τα κριτήρια για την προσεχή περίοδο, τα οποία αυξάνονται στο 16%, συγκριτικά με το 2018-19.

– Εγκρίθηκαν αλλαγές στους κανονισμούς και το καταστατικό της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στους κανονισμούς των παιχνιδιών, όπως προτάθηκαν από τους μετόχους της ECA.

– Εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί για το Financial Stability Fair Play (χρηματοπιστωτική σταθερότητα των ομάδων), συμπεριλαμβανομένων: αυξημένοι μηχανισμοί διαφάνειας, βελτιωμένα κριτήρια προϋπολογισμών των συλλόγων, περαιτέρω προοδευτική μείωση της μέγιστης επιτρεπόμενης συμμετοχής των μετόχων, φτάνοντας το 40% κατά την περίοδο 2022-23 και αναθεώρηση κυρώσεων.

– Εγκρίθηκε η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τον Οκτώβριο του 2019, ο οποίος θα ισχύει για όλα τα άτομα, όλων των ομάδων της Euroleague και του EuroCup, ώστε να διασφαλιστεί μια διασκεδαστική, φιλόξενη, ασφαλής κι ευχάριστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

– Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές στις προδιαγραφές του ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων του παιχνιδιού.

– Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενοι κατάλογοι των ομάδων για την σεζόν 2019/20 και για την Euroleague και για το Eurocup.

– Οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης νέους κανόνες αδειοδότησης των συλλόγων της Euroleague που θα αρχίσουν να ισχύουν από την σεζόν 2020/21.

– Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στο να παρέχουν στους συλλόγους, ανεξάρτητα από που προέρχονται, ίσες και σαφείς ευκαιρίες πρόσβασης στον ανταγωνισμό και ευκαιρίες για να παραμείνουν σε αυτόν.

Συγκεκριμένα:

– Κατανομή δύο αδειών στο Eurocup, στον πρωταθλητή και στον φιναλίστ.

– Αντικατάσταση της εισόδου από τα εγχώρια πρωταθλήματα με τρεις επιλαχούσες ετήσιες wild cards.

– Κατάργηση του μέγιστου ορίου των συλλόγων ανά χώρα.

– Από τις δύο ομάδες του Eurocup που θα παίζουν στην Euroleague, αυτή που έχει τερματίσει πιο ψηλά στο τέλος της επόμενης διοργάνωσης θα παραμένει και την επόμενη σεζόν, αν έχει φτάσει στα Playoffs. Αν αυτό γίνει την επόμενη σεζόν, θα παίρνει μέρος μόνο ο πρωταθλητής του Eurocup.

Κατά συνέπεια οι δεκαοχτώ άδειες που θα δίνονται από την σεζόν 2020/21 θα δίνονται ως εξής:

– 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο

– 2 με Wild Cards (Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου)

– 2 από το Eurocup (οι δύο φιναλίστ)

– 3 από τις ετήσιες wild cards

Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διατηρήσουν την υποχρέωση των σωματείων να συμμετέχουν στις αντίστοιχες εθνικές τους διοργανώσεις, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν άδεια στην Euroleague ή το Eurocup, με εξαιρέσεις να γίνονται μόνο από τους μετόχους.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ροή Ειδήσεων

Βρετανία: «Όχι» στις πρόωρες εκλογές λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Τζόνσον επικράτησε στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι, λαμβάνοντας 92.153 ψήφους από τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος, έναντι 46.656 ψήφων του ανθυποψηφίου του,...

Τέλος οι εκπομπές «λιβανιστήρια» της ΕΡΤ

Στα σκαριά η νέα ΕΡΤ. Κούρεμα» στα συμβόλαια με τις ομάδες και έξωση στον Καλφαγιάννη! Σε λίγο παρελθόν η δημοσιογραφία "λιβανιστήρι" της εξουσίας Η ιεράρχηση των...

Η ρωσική ανάμιξη και πάλι στο «μενού» – Έρευνα του FBI εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ

«Οι Ρώσοι είναι απολύτως προσηλωμένοι στο να προσπαθήσουν να παρέμβουν στις εκλογές» τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας  Source link

Ρωσία: Δολοφονήθηκε γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

H 41χρονη Ελένα Γκριγκόριεβα,  εντοπίστηκε νεκρή, έξω από ένα σπίτι στην οδό Πουλόφσκαγια με πολλαπλά τραύματα στο σώμα της από μαχαίρι Source link

Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες – Γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς

Έπειτα από περίπου 70 ώρες, η τελευταία από τις τρεις πυρκαγιές, στο Καστέλο Μπράνκο, βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο Source link