Πολλαπλά μηνύματα θέλησαν να στείλουν οι πολίτες σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση, σε μία χρονική συγκυρία έντονων οικονομικών και κοινωνικών αναταράξεων.

Από τη μία πλευρά έκρουσαν το καμπανάκι στην Κυβέρνηση, από την οποία ζητούν περισσότερες λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί το ισχυρό χαρτί για τη Νέα Δημοκρατία και η δημοτικότητα του παραμένει σε υψηλά επίπεδα για εν’ ενεργεία Πρωθυπουργό.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί, η δημοσκοπική κατρακύλα συνεχίζεται και η κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί είναι μη αναστρέψιμη, με τα ποσοστά του κόμματος να πέφτουν κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αδύναμος και υστερεί κατά πολύ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βασικού του αντιπάλου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απουσία σύγχρονου προγραμματικού λόγου, η εμμονή στον λαϊκισμό, η καλλιέργεια διχαστικού κλίματος μέσα στην κοινωνία και οι διαρκείς εσωκομματικές ίντριγκες στοιχίζουν πάρα πολύ στον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει πλέον τα μεγαλεπήβολα σχέδια του για ανάκαμψη και επιστροφή στην εξουσία να πέφτουν στο κενό.

Είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που συμβαίνει με την «Κουμουνδούρου», ένα κόμμα που βρίσκεται στην Αντιπολίτευση για δεκαπέντε και πλέον μήνες, αντί να καρπώνεται τη φθορά που καταγράφει η Κυβέρνηση, να έχει πάρει χωρίς φρένα τον πολιτικό κατήφορο.

Η άσχημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει και την λειτουργία της Κυβέρνησης, αρκετά στελέχη της οποίας έχουν επαναπαυτεί στις δημοσκοπικές δάφνες. Αυτό το στοιχείο οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο Πρωθυπουργός αν επιθυμεί η πολιτική του κυριαρχία  να έχει διάρκεια.

Source link