Αρχική Πολιτική Τα μέτρα «ανάσα» που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τα μέτρα «ανάσα» που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομές για τρία χρόνια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2006, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο για την αλλαγή σελίδας στη χώρα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που καθιστούν φιλικότερο το περιβάλλον στις επενδύσεις και το επιχειρείν.

«Mεταρρυθμίσεις, μείωση φόρων και δαπανών και ισχυρό τραπεζικό σύστημα απαλλαγμένο από «κόκκινα» δάνεια είναι το τρίγωνο στο οποίο κινείται η Κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες δουλειές ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό τόξο που έχει αναπτυχθεί από τις υποδομές και την ενέργεια μέχρι την αγορά εργασίας και τα μέτρα για την μετατροπή της σε υγιή απασχόληση.

Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε την αναστολή του ΦΠΑ ύψους 24% στις οικοδομές γεγονός που αναμένεται να επιφέρει την πολυπόθητη αναγέννηση της αγοράς των ακινήτων μετά από 10 χρόνια εγκλωβισμού της εξ αιτίας της κρίσης και των μέτρων που ελήφθησαν.

Η αναστολή του ΦΠΑ θα ισχύσει για τρία χρόνια και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός θα έχει και αναδρομική ισχύ για τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιανουαρίου 2006.

Με τις ενέργειες αυτές αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία όλο το σύστημα που κινείται γύρω από αυτή την αγορά.

Αναφερόμενος στην αλλαγή που ήδη συντελείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο, εν αντιθέσει μάλιστα με το παγκόσμια κλίμα στασιμότητας και ύφεσης που έχει διαμορφωθεί.

Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Ελλάδα δανείζεται με το χαμηλότερο επιτόκιο που υπήρξε ποτέ κάτι που επιβεβαιώνει το κλίμα που διαμορφώνεται.

Ακόμα, εξέφρασε την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ από το 2021 και το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε έδειξε το δρόμο για απεγκλωβισμό της πραγματικής οικονομίας από τη στασιμότητα που δημιουργούν τα υπερπλεονάσματα.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τον Φέντερερ 2-0 και τελικός (video) • Tvkosmos

Εντυπωσιακός, μεγαλειώδης, αχτύπητος Στέφανος Τσιτσιπάς συνήρπασε τα πλήθη στο Ο2 του Λονδίνου και ξεπερνώντας με 2-0 τον Ρότζερ  Φέντερερ προκρίθηκε στον τελικό του ATP...

Οι τακτικοί δικαστές δεν είναι… δικηγοράκια • Tvkosmos

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Από A. A. 21:14 - 16/11/2019 Τελευταία Ενημέρωση 21:06 - 16/11/2019 Για το βούλευμα των 28, η «Α» το έγραψε μια κι έξω. Σχετικές Ειδήσεις Ότι δεν...

«Χρυσός» ο Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο • Tvkosmos

«Χρυσός» ο Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικά«Χρυσός» ο Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο Source link

Στην «Elite Round» του Euro U17 η εθνική Παίδων • Tvkosmos

Η εθνική Παίδων «σφράγισε το εισιτήριο» για την «Elite Round» του Euro U17 με ευρεία νίκη 5-1 επί του Καζακστάν. Σχετικές Ειδήσεις Οι «γαλανόλευκοι», στο...

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και πλούσια ευρήματα στην Κρήτη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και πλούσια ευρήματα στην Κρήτη • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΜεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και πλούσια ευρήματα στην Κρήτη Source link