Όσο ο Χρήστος Σπίρτζης ανεβάζει ρυθμούς στα εσωκομματικά, τόσο περισσότερες βολές θα δέχεται. Ο ίδιος το γνωρίζει, αλλά φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει τη στρατηγική του, που διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα: σε κεντρικό πολιτικό, καθώς ο ίδιος δεν έχει αφήσει κανάλι για κανάλι, μιλάει επί παντός επιστητού και θέλει να αναδειχθεί σε αυτόνομο πόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο επίπεδο της στρατηγικής Σπίρτζη είναι η δημιουργία ενός εσωκομματικού «στρατού» πρώην ΠΑΣΟΚων, που θέλουν να… δώσουν ηχηρό «παρών» στα όργανα και στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σπίρτζης κάνει καθημερινά συναντήσεις με πολλούς τέτοιους, προσπαθώντας να τούς πείσει να εμπλακούν στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αξιόπιστη και διαχρονική πηγή του «Αγκιστριού» επισημαίνει ότι «αν είχαν μιλιά οι τοίχοι στην Παλιά Αγορά της Φιλοθέης, θα ξέραμε τους εσωκομματικούς συσχετισμούς στο επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ». Σημειωτέον ότι, μεταξύ άλλων, ο Σπίρτζης προσπαθεί και πάλι να φέρει κοντά στην Κουμουνδούρου και την περίφημη «ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ», για την οποία έχει θέσει βέτο στον Αλέξη Τσίπρα σύσσωμη η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας βγάλουν πρώτα την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου από την τραπεζική θυρίδα και μετά το συζητάμε», όπως λέει και ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» που βρίσκεται δίπλα – αλλά πολύ δίπλα…- στον Αλέξη Τσίπρα και τον έχει πολλάκις συμβουλεύσει να μην τινάξει τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα «για δέκα παλιοΠΑΣΟΚους». Γιατί, μην κοιτάτε τι λένε «στον αέρα» για «Προοδευτικές Συμμαχίες» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Όταν βρίσκονται μεταξύ τους, ουδόλως πίνουν νερό στο όνομα του Ανδρέα.

Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί»

Προηγούμενο άρθροΌλοι εναντίον Παππά

Source link