Αρχική Ελλάδα Τα αριστερά στελέχη του ΕΣΥ έχουν «ευγενείς» φιλοδοξίες για την επομένη των...

Τα αριστερά στελέχη του ΕΣΥ έχουν «ευγενείς» φιλοδοξίες για την επομένη των εκλογών

Το επαγγελματικό τους βήμα για την επομένη των εκλογών έχουν σχεδιάσει όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες στελέχη και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, τόσο για τους ίδιους όσο και για συνεργάτες τους. Από τον χώρο της υγείας οι περιπτώσεις του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και της διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) -αμφότεροι γιατροί- είναι χαρακτηριστικές για τον τρόπο που υλοποιείται το επαγγελματικό βόλεμα περιβεβλημένο από αριστερή ιδεολογία και… βαρύ ηθικό πλεονέκτημα.

Από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και μετά «Ράμπο» της Υγείας

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανανεωθεί η θητεία του αντιπροέδρου , κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου στον ΕΟΠΥΥ για άλλα τρία χρόνια. Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι γιατρός με οργανική θέση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας. Όμως, όπως «αποκάλυψε» η υπουργική απόφαση της περασμένης εβδομάδας ο κ. Γεωργακόπουλος έχει φροντίσει να εξασφαλίσει επαγγελματικά τον εαυτό του και μετά την πιθανή πρόωρη λήξη της θητείας του όπως π.χ. λόγω εκλογών και αλλαγής της κυβέρνησης, και να έχει επιλογές, π.χ. να μην είναι μονόδρομος η επιστροφή στο νοσοκομείο.

Θεωρώντας προφανώς ότι έχει προσφέρει τα μάλα στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να υπηρετήσει και από άλλο μετερίζι στον χώρο της υγείας, συγκεκριμένα ως «Ράμπο» στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) για τρία χρόνια. Συμμετείχε λοιπόν στον σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας με τον οποίο αναζητούσε από την υπάρχουσα δεξαμενή του δημόσιου τομέα υπάλληλους με πτυχία Πανεπιστημίου για να στελεχώσουν, με τριετή απόσπαση από τις οργανικές θέσεις τους, το ΣΕΥΥΠ.

Η τριμελής επιτροπή που αξιολόγησε τον γιατρό κ. Γεωργακόπουλο αποτελούνταν από τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρο Ευαγγελάτο και δύο κομματικούς «παλιούς» φίλους του κ. Γεωργακόπουλου, τον διοικητή των νοσοκομείων «Ερυθρός Σταυρός» και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, κ. Ευθύμη Γεωργόπουλο και την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, κυρία Όλγα Ιορδανίδου.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε στην 1η θέση στη σχετική κατάταξη με τους πρώτους 43 επιτυχόντες που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας. Ως 1ος στην κατάταξη των επιτυχόντων Επιθεωρητών Υγείας ο κ. Γεωργακόπουλος μπορεί να επιλέξει αν θα καλύψει τη θέση ή όχι. Το χρονικό περιθώριο για την επιλογή του είναι δέκα ημέρες από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, δηλαδή το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Από το Θριάσιο στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και μετά σε προσωπαγή θέση στον Ερυθρό Σταυρό

Με προσεκτικές κινήσεις ετοίμασε το επαγγελματικό της βήμα στο ΕΣΥ, για την επόμενη των εκλογών που δεν θα είχε την «ομπρέλα» της Αριστοτέλους και ιδίως του καλού της φίλου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, και η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κυρία Όλγα Ιορδανίδου.

Με μία απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, και η οποία μόνο ερωτηματικά γεννά για τον (προεκλογικό) χρόνο δημοσίευσής της, η διοικήτρια και γιατρός μετατάσσεται από το Θριάσιο όπου είναι η οργανική της θέση, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», και μάλιστα σε συνιστώμενη ειδικά για αυτή προσωρινή προσωποπαγή θέση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Συγκεκριμένα, η κυρία Ιορδανίδου ως γιατρός στο Θριάσιο ζήτησε μετάταξη και ταυτόχρονα ως επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ κλήθηκε να εγκρίνει τη μετάταξή της!

Με ανακοίνωσή της η κυρία Ιορδανίδου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να παραδεχθεί τη μετάταξή της – υπεραμυνόμενη μάλιστα τη νομιμότητα του αιτήματός της- και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση της, ακολουθώντας την πεπατημένη του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Διευκρινίζει μάλιστα ότι η μετάταξή της θα ξεκινήσει να ισχύει τον Μάρτιο του 2020. Το ότι φρόντισε να αξιοποιήσει την παρούσα συγκυρία και κομματικά πρόσωπα – κλειδιά στο ΕΣΥ, όπως ο διοικητής κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος με τον οποίο έκριναν τους υποψηφίους Επιθεωρητές Υγείας, για να αποκτήσει την προσωποπαγή θέση στον «Ερυθρό Σταυρό» είναι προφανώς ήσσονος σημασίας λεπτομέρειες για την κυρία Ιορδανίδου – γνωστή επίσης και για τον πλαστογράφο διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο οποίος ήταν δική της επιλογή.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Αμερικανικό fund θέλει να αγοράσει το 30% των ΕΛ.ΠΕ.

Αμερικανικό fund ενδιαφέρεται για το 30% των ΕΛΠΕ. Γι αυτό το λόγο ο Αμερικανός υπουργός εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος θα “πατήσει” Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου και...

O Γεωργιάδης μίλησε για Ελληνικό, Θάνου και Novartis • Tvkosmos

“Kλειδί” για την προσέλκυση επενδύσεων χαρακτήρισε την επένδυση στο Ελληνικό που ξεμπλόκαρε την Τετάρτη το ΚΑΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε...

Γιος καταζητούμενου Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός στον Πόρο

Γιος καταζητούμενου Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός στον Πόρο Αρχικήtop5Γιος καταζητούμενου Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός στον Πόρο Source link

Καταρρέει το πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου (βίντεο)

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου. Αν δεν έχετε καταλάβει μιλάμε για τον Τιτανικό.Σοκαριστικές είναι εικόνες από τον βυθό του Ατλαντικού...

Μπεργκ για το ματς με Ολυμπιακό: «Νιώθω ντροπή»

Διαβάστε στην Άποψη: Αποδοκιμάστηκε ο Σουηδός στο Καραϊσκάκη Η ανάρτηση - Μπεργκ για το ματς με Ολυμπιακό: «Νιώθω ντροπή» - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link