Αρχική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑίκη «φαγωμάρα» για τη Μεσαία Τάξη: «Σάκος του μποξ» ο Τσακαλώτος

ΣΥΡΙΖΑίκη «φαγωμάρα» για τη Μεσαία Τάξη: «Σάκος του μποξ» ο Τσακαλώτος

Δεν είναι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνοι με την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να επιχειρήσει να κερδίσει τη μεσαία τάξη ενόψει των εθνικών εκλογών.

Παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει αποδεχθεί την ανάλυση συνεργατών του, που λένε ότι η ήττα στις ευρωεκλογές είναι αποτέλεσμα και της φορολογικής πίεσης που ασκήθηκε από την κυβέρνηση στα μεσαία εισοδήματα, κορυφαίοι παράγοντες, πρωτίστως της ομάδας των «53», όπως είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιμένουν σε διαφορετική γραμμή.

Άλλωστε αυτή η πτέρυγα πρωτοστάτησε στην πολιτική των επιδομάτων, κατευθύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μονοδιάστατα προς τα πιο φτωχοποιημένα στρώματα της κοινωνίας, χωρίς όμως να δικαιωθεί από τα αποτελέσματα της αναμέτρησης της 26ης Μαΐου.

Μάλιστα ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει εγκαταλείψει το σύνθημα «είμαστε με τους πολλούς», που ήταν εμπνευσμένο από την προσέγγιση των «53» και επιδιώκει άνοιγμα προς τη μεσαία τάξη.

Η διαφορετική προσέγγιση ωστόσο που υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και μάλιστα φάνηκε με έντονο τρόπο στην τελευταία κλειστή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Η κατάσταση ξέφυγε όταν ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να «απαντήσει» στην ομιλία του κ. Τσίπρα, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν πρόσεξε τους μικρομεσαίους, αφήνοντας έτσι αιχμές για τη φορολογική πολιτική του οικονομικού επιτελείου και την εμμονή του να φορτώνει όλα τα βάρη στα μεσαία τάξη.

Προσπαθώντας ο κ. Τσακαλώτος να δικαιολογήσει την πολιτική αντίληψη με την οποία κινήθηκε ως υπουργός Οικονομικών εμφάνισε μία θεωρία του τύπου «καλά κάναμε και αντιμετωπίσαμε έτσι τη μεσαία τάξη γιατί είναι αυτή που αποφεύγει τους φόρους», πηγές με καλή πληροφόρηση από τα διαμειφθέντα στη συνεδρίαση λένε ότι χρησιμοποίησε πιο βαριές εκφράσεις για το πώς συμπεριφέρεται, ειδικά στο θέμα της φοροδιαφυγής η μεσαία τάξη.

Στα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών ξεσηκώθηκαν αμέσως πολλά μέλη της κεντρικής επιτροπής, που έβαλαν ευθέως και σε υψηλούς τόνους εναντίον του.

Κάποιοι μάλιστα του επιτέθηκαν ακόμα και για τα ξένα funds, τα οποία κερδίζουν με την πολιτική του υπουργείου Οικονομικών, όπως του είπαν!

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που έχει πυροδοτήσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα με τη μεσαία τάξη είναι και το γεγονός ότι πολλά στελέχη και μέλη του θυμήθηκαν και αναπαρήγαγαν στα σόσιαλ μίντια ένα παλιό κείμενο της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη με τίτλο «ο μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα, γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης»!

Υπό αυτές τις εσωκομματικές συνθήκες έχει ιδιαίτερη σημασία τι ακριβώς θα ανακοινώσει σήμερα ως κυβερνητικό πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Μέγαρο Μουσική και αν φυσικά θα περιλαμβάνει ρητές δεσμεύσεις προς τη μεσαία τάξη.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ζητούν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ • Tvkosmos

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ζητούν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΑύξηση του επιδόματος θέρμανσης ζητούν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Source link

Απανθρακωμένο πτώμα μέσα σε αυτοκίνητο στα Κάτω Πατήσια • Tvkosmos

Απανθρακωμένο πτώμα μέσα σε αυτοκίνητο στα Κάτω Πατήσια • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΑπανθρακωμένο πτώμα μέσα σε αυτοκίνητο στα Κάτω Πατήσια Source link

Από τον Φίνιντι στο Μουντιάλ του 1994 • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 13:21 - 23/09/2019 Τελευταία Ενημέρωση 13:22 - 23/09/2019 Ο πανηγυρισμός του Ιντέγε Μπράoυν στην Τούμπα είναι… ασυνήθιστος, αλλά έχει την δική του ιστορία. Σχετικές Ειδήσεις ...

Αγριεύει ξανά ο καιρός με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους

Από MixKa 12:18 - 23/09/2019 Τελευταία Ενημέρωση 12:18 - 23/09/2019 Χειμωνιάτικο σκηνικό θα θυμίζει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι την Τετάρτη αφού ΄επιστρέφουν οι...