Απρόβλεπτες διαστάσεις μπορεί να λάβει η νέα σκληρή κόντρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή αρχηγού από την κομματική βάση.

Σε μία δύσκολη ομολογουμένως περίοδο με τις δημοσκοπήσεις να προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό και με το μέλλον της αξιωματικής  αντιπολίτευσης να είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο, ήρθε η επίμαχη πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού να ανακατέψει την τράπουλα, προκαλώντας ωστόσο τεκτονικές αναταράξεις κυρίως λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε σε επίπεδο συνιστωσών.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ακόμη κυρίαρχος και αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να επικρατήσει στη νέα αυτή εσωτερική διαδικασία, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν μια τέτοια εμφύλια σύγκρουση και μάλιστα ενώ η κλεψύδρα για τις επόμενες εθνικές εκλογές αρχίζει να αδειάζει.

Πολιτικοί αναλυτές συνδέουν τη συγκεκριμένη κίνηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, δηλαδή με την απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει τις όποιες δυσάρεστες για τον ίδιο εξελίξεις μετά από μία νέα εκλογική συντριβή, έχοντας εξασφαλίσει τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Είναι σαφές πως ο ίδιος εργαλειοποιεί μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία για να εδραιώσει τη θέση του στο ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε κόστος ακόμη και με το πιθανό ενδεχόμενο η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει ακόμη και σε διάσπαση.

Επιβεβαιώνει με τη στάση του πως ενδιαφέρεται αποκλειστικά να μετατρέψει το κόμμα σε αρχηγικό, όπως χαρακτηριστικά τον κατηγορούν πολλά στελέχη από τη λεγόμενη παλιά φρουρά. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Source link