Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που στους «προεδρικούς» αυξάνονται τα «μπαϊράκια» και τα «αντάρτικα», η «Ομπρέλα» που συγκροτεί την εσωκομματική αντιπολίτευση (53, Φίλης, Σκουρλέτης κ.α.) ακολουθεί την απολύτως αντίθετη πορεία: δηλαδή, οι «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου ολοένα και συσφίγγουν τις σχέσεις τους με τον τέως γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και με τον Νίκο Φίλη.

Μάλιστα, τους προαναφερθέντες ενώνουν οι ενστάσεις τους για τη στρατηγική του κόμματος, αλλά και για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. Παραλλήλως, οι «53» φαίνεται πως, μέσω του Νίκου Φίλη, έχουν προσεγγίσει και τον «Νέστορα» Νίκο Βούτση, ο οποίος αρέσκεται να «πατά» σε όλες τις εσωκομματικές βάρκες και να μην «κατηγοριοποιείται» σε στρατόπεδα. Το ενδιαφέρον είναι ότι, παρά τις διαρκείς «εξ αριστερών» ενστάσεις των «53» για «μετεγγραφές», η εσωκομματική αντιπολίτευση συμμετέχει πλήρως στην εσωκομματική μετεγγραφική περίοδο: για παράδειγμα, στο κατώφλι των «53» φαίνεται πως βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η κινητικότητα στην αριστερή μειοψηφία, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στις μετεγγραφές, αλλά και στα προγραμματικά: την ώρα, δηλαδή, που μεταξύ των «προεδρικών» δεν μπορούν να βρουν άκρη για το «νέο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Ομπρέλα» σβήνουν και γράφουν πυρετωδώς.

Ενόσω, δηλαδή, οι «53» απορρίπτουν διαρκώς τις προβλέψεις του «προγράμματος Σταθάκη» και καθυστερούν τη δημοσιοποίηση των νέων προτάσεων του κόμματος, ετοιμάζουν το… δικό τους μανιφέστο: η στήλη πληροφορείται ότι το κείμενο έχει ήδη γραφτεί και το έχουν δει αρκετά ζευγάρια μάτια πέραν των «53»…Έπεται συνέχεια!

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here