Μετά από τουρκικό βομβαρδισμό σε στρατόπεδο στη βόρεια μεριά της χώρας

Ένας νέος εφιάλτης φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά στη Συρία καθώς εκατοντάδες τζιχαντιστές του ISIS – 785 τον αριθμό- απέδρασαν από στρατόπεδο όπου κρατούνταν στη βόρεια Συρία μετά από τουρκικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με την κουρδική διοίκηση.

Σχετικές Ειδήσεις

Η τελευταία, αναφερόμενη στους συμμάχους της Τουρκίας αντάρτες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «μισθοφόροι» επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν “στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους” και άνοιξαν τις πύλες.

Απέδρασαν περίπου εκατό «νύφες του ISIS» και τα παιδιά τους

Στο μεταξύ σ’ ένα άλλο στρατόπεδο, που φρουρούσαν μαχητές των υπό κουρδική ηγεσία «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» στη βόρεια Συρία, κατάφεραν να αποδράσουν γύρω στις 100 «νύφες του ISIS» και τα παιδιά τους, καθώς συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

Επικαλούμενος πηγές στην πόλη Άιν Ίσα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -μιας γνωστής αντικαθεστωτικής οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία – είπε ότι στο εσωτερικό του στρατοπέδου, απ’ όπου διέφυγαν οι «νύφες του ΙSIS» και όπου φιλοξενούνται χιλιάδες εκτοπισμένοι, υπήρχε ένα «καθεστώς αναρχίας». Νωρίτερα η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας είχε δηλώσει ότι μερικά μέλη οικογενειών τζιχαντιστών του ISIS κατάφεραν να διαφύγουν από το στρατόπεδο, μετά από βομβαρδισμό τουρκικών και των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι δεν διαθέτουν πλέον επαρκείς δυνάμεις για τη φύλαξη του στρατοπέδου καθώς πολλοί από τους φρουρούς έχουν μετακινηθεί στα βόρεια για να αποκρούσουν την εισβολή των Τούρκων και των συμμάχων τους.

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

Του έπεσε το ακουστικό από τα χέρια του Κυριάκου… • Tvkosmos

ΚΙΤΣΟΣ ο ΚΟΡΙΟΣ: Του έπεσε το ακουστικό από τα χέρια του Κυριάκου… • Tvkosmos Source link

Θετικός στον κορωνοϊό ο Φουντούλης • Tvkosmos

Ο Γιάννης Φουντούλης και τρεις ακόμη πολίστες της Φερεντσβάρος διαγνώστηκαν σήμερα θετικοί σε κορωνοϊό. Ο Έλληνας διεθνής φουνταριστός βρέθηκε στην Αθήνα με την Εθνική...

Μόνο το αμπέχονο του έλειπε • Tvkosmos

Τα ΜΜΕ ζήτησαν τα «φώτα» του Πάνου Καμμένου κι εκείνος ανταποκρίθηκε Από Ν. ΤΣ. 20:19 - 13/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 21:22 - 13/08/2020 Όπως δεν λείπει ο Μάρτης...

«Με κόσμο οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος» • Tvkosmos

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι οι αγώνες του Euro το προσεχές καλοκαίρι...