Αρχική Πολιτική Συντάξεις: Οι περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν...«χώρεσαν» στο προεκλογικό σπoτ (Video)

Συντάξεις: Οι περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν…«χώρεσαν» στο προεκλογικό σπoτ (Video)

Την ώρα που οι συνταξιούχοι επιβιώνουν μετά βίας και ζουν στα όρια της φτώχειας ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο σποτ του προσπαθεί να πείσει τον κόσμο δη τους συνταξιούχους πως o Τσίπρας ήταν αυτός που τους «έσωσε» δίνοντάς τους μία κατά τ’ άλλα μισή 13 σύνταξη.

Το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έως το 2014 οι συντάξεις κόπηκαν 11 φορές αλλά από το 2015 και μετά σταμάτησε ο χρόνος και άρχισαν οι παροχές.

Στο δικό της σποτ η ΝΔ θυμίζει ότι επί της σημερινής κυβέρνηση μειώθηκε το ΕΚΑΣ, με το νόμο Κατρούγκαλου συρρικνώθηκαν έως 38% οι αποδοχές των νέων συνταξιούχων ενώ και παλιές συντάξεις περικόπηκαν μέσω της αυξημένης παρακράτησης υπέρ υγείας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΝΔ «κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ το χρόνο».

Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. #Αξίζουμε_καλύτερα #Ευρωεκλογές2019 pic.twitter.com/uUgbHfsFfA

— ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) May 16, 2019

Σημειώνεται ότι τα έτη 2015-2018 ειδικότερα από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου(4387/2016) εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι υπέστησαν άλλα 11 «χτυπήματα» κάτω από τη μέση.

Αναλυτικότερα, περίπου 250.000 συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται αισθητά, ενώ το ΕΚΑΣ συρρικνώθηκε και πρόκειται να καταργηθεί ολοσχερώς το 2020 για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Επίσης μειώθηκαν τα μερίσματα Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, επιβλήθηκε το «πλαφόν» των 2000 ευρώ για την ατομική σύνταξη, ενώ απώλειες υπέστησαν οι νέες συντάξεις χηρείας στις οποίες τέθηκε και το ηλικιακό όριο των 55 ετών. Την ίδια στιγμή, περικόπηκε η κύρια και επικουρική σύνταξη σε περιπτώσεις απασχόλησης συνταξιούχων, ενώ μειώσεις θα υποστούν όσοι τολμήσουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, πριν από το όριο πλήρους συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, τα εφάπαξ «κουρεύτηκαν» και θα κουρεύονται κάθε χρόνο και περισσότερο λόγω της αλλαγής υπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου και αυξήθηκε η παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά ισόποση εισφορά στις επικουρικές συντάξεις.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Η «συγγνώμη» από τον πατέρα του δολοφόνου (φωτό) • Tvkosmos

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Η «συγγνώμη» από τον πατέρα του δολοφόνου (φωτό) • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΔολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Η «συγγνώμη» από τον πατέρα του δολοφόνου (φωτό) Source link...

«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο» • Tvkosmos

Με απειλές για νέο «Αττίλα» επανέρχεται στο θέμα των φυσικών κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος πρόεδρος Με απειλές για νέο «Αττίλα» επανέρχεται στο θέμα...

«Δύσκολη και επικίνδυνη η Πλζεν» • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 09:51 - 21/07/2019 Τελευταία Ενημέρωση 09:51 - 21/07/2019 Αντίστροφα για το πρώτο παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης...