Πολλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες πολίτες να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις για δεύτερη ημέρα κατά της μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία στην περιοχή του Νταγκεστάν.

Τα βίντεο δείχνουν συμπλοκές στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα, με τη συμμετοχή δεκάδων νεαρών ανδρών. Δείχνουν επίσης την Αστυνομία να προβαίνει σε αρκετές συλλήψεις.

Δείτε βίντεο

It is reported that police in #Makhachkala used tear gas against protesters. pic.twitter.com/5HsCIvndXt

— NEXTA (@nexta_tv) September 26, 2022

Σε μια προφανή προσπάθεια να καθησυχάσει τους διαδηλωτές, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας, Σεργκέι Μελίκοφ, δήλωσε ότι η κινητοποίηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «αυστηρά σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει ο πρόεδρος».

Σε μήνυμά του στο κανάλι του Telegram, ο Μελίκοφ είπε ότι αν «επιστρατεύτηκαν όσοι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, πολύτεκνων πατεράδων με μικρά παιδιά, τύπων που δεν έχουν κρατήσει ποτέ πολυβόλο στα χέρια τους, (σ.σ. αυτό) θα πρέπει να διορθωθεί αμέσως».

«Γνωρίζω ότι στην αρχή της επιστράτευσης έγιναν τέτοια λάθη, μεταξύ άλλων, επειδή ορισμένοι πολίτες δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τα στρατολογικά γραφεία για τις περιστάσεις που τους έδιναν αναβολή από την κινητοποίηση», συνέχισε, σύμφωνα με το CNN.

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων την Κυριακή στη Μαχατσκάλα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info.

Source link