Συζήτησαν για την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού

Από Ε. Ξ.
18:53 – 14/11/2019
Τελευταία Ενημέρωση 18:54 – 14/11/2019

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019.

Σχετικές Ειδήσεις

Όπως έγινε γνωστό από τους δύο, στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την ανάπτυξη συνεργασιών με έμφαση στον τομέα του πολιτισμού.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν σε μια μικρή αίθουσα του ξενοδοχείου Hyatt και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις μετά το γαλλικό «μπλόκο» στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ ανέφερε πως δεν είναι πάντα απαραίτητο να βρίσκεται σε κάποια θέση για να τον γνωρίζει ο κόσμος, απαντώντας σε ένα σχόλιο που έκανε ο πρώην δήμαρχος σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχε στα Σκόπια.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης μετά το πέρας της συνάντησης: “Καταρχήν είπαμε πόσο ευχάριστο είναι που βρισκόμαστε. Η συνάντηση ήταν σε ένα κλίμα πολύ φιλικό, πολύ παραγωγικό. Ένα από τα πράγματα τα οποία θίξαμε είναι η σχέση που πάμε να αναπτύξουμε με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Σκοπίων, ένα δεύτερο τα θέματα που σχετίζονται με περιβαλλοντική οργάνωση γιατί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεργάζεται μαζί, φυσικά είπαμε ότι ήταν πολύ δυσάρεστο που λόγω Γάλλων μετακινήθηκε λιγάκι η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην Ε.Ε. .Το θέμα είναι ότι ο Ζάεφ είναι ένας πολιτικός ο οποίος είναι σοβαρός δεν είναι βιαστικός, έχει μια αντίληψη για τη χώρα του πάρα πολύ προοδευτική κι εμείς ανταποκρινόμαστε σε μια τέτοια πρωτοβουλία που παίρνουμε να δημιουργούνται φιλίες μεταξύ των λαών.

Σε ερώτηση εάν ο κ. Ζάεφ εξέφρασε δυσαρέσκεια σχετικά με τις κινήσεις Μητσοτάκη για τα μακεδονικά προϊόντα είπε ότι “ίσα ίσα που είναι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά Μητσοτάκη και είπε ο ίδιος ότι τα μακεδονικά προϊόντα όπως και η επιτροπή για τα βιβλία προχωρούν, ίσως χρειάζονται μια επιτάχυνση αλλά πρέπει να γίνονται, κι έχει απόλυτο δίκιο, με πολύ αργά βήματα”.

Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και έγινε σε φιλικό κλίμα.

Source link