«Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι οι προκλήσεις και οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά»

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η συζήτηση μπροστά στις κάμερες ξεκίνησε με αναφορά στο Καστελόριζο και στο ταξίδι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψή της στο Καστελόριζο σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι «Βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης κινητικότητας σε εθνικά και πανδημία. Διαπίστωσα ψυχραιμία αποφασιστικότητα κατοίκων και υψηλό αίσθημα Περνάμε δύσκολη περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως φαίνεται να υπάρχει ευκαιρία για ουσιαστική αποκλιμάκωση

«Να σας συγχαρώ για το πολύ επιτυχημένο ταξίδι σας στο Καστελόριζο που συνέπεσε με μια υποχώρηση στις εθνικές φουρτούνες. Τα ήρεμα νερά ελπίζω να συνεχιστούν δεν εξαρτάται από εμάς. Η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης κινητικότητας σε εθνικά και πανδημία. Διαπίστωσα ψυχραιμία αποφασιστικότητα κατοίκων και υψηλό αίσθημα. Περνάμε δύσκολη περίοδο στην Ανατολική μεσόγειο. Δείχνει να υπάρχει ευκαιρία για ουσιαστική αποκλιμάκωση. Και κινήσεις από συμμάχους οδήγησαν εκεί. Η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις δεν οδηγείται πουθενά», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here