Γ. Χατζημάρκος προς ελαιοτριβείς: “Κατηγορούμαστε επί μήνες, για θέματα για τα οποία δεν φέρουμε καμία ευθύνη”

Ο νόμος θα τηρηθεί στο ακέραιο, κατέστησε σαφές ο Περιφερειάρχης και έδειξε στους ελαιοπαραγωγούς την πόρτα της Βουλής για την αλλαγή της νομοθεσίας

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, στο γραφείο του εκπροσώπους των διφασικών ελαιοτριβείων της Ρόδου, ορισμένοι εν των οποίων είναι μέτοχοι της εταιρείας “Ελαιουργίες Ρόδου ΑΕ”, η οποία έχει μισθώσει τις εγκαταστάσεις του Πυρηνελαιουργείου, ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην ελαιοπαραγωγή, ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε την οργή του επειδή η Περιφέρεια κακοποιείται και κατηγορείται αδίκως επί τρεις μήνες, χωρίς να φέρει την ευθύνη γι΄αυτό, καθώς, όπως τους εξήγησε η αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι  μόνο η αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, για τις οποίες είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρηθεί ο νόμος. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι στο ζήτημα αυτό, η Περιφέρεια έγινε το εύκολο θύμα για να την κατηγορούν όλοι, ενώ αγωνίστηκε επί τρία ολόκληρα χρόνια για να καθαρίσει το όνομά της και να βγει το σχετικό πόρισμα των ελεγκτών. 

Κατόπιν αυτών, έδειξε στους ελαιοτριβείς την πόρτα της Βουλής για την αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία των εγκαταστάσεων, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, που είναι ο ιδιοκτήτης του πυρηνελαιουργείου και οποιουδήποτε άλλου νομίζουν ότι μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος , καθώς η Περιφέρεια δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Περιφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι “με τις έρευνες από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και της Δικαιοσύνης να βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά από καταγγελίες ιδιοκτητών ελαιοτριβείων, ανοχή στην ανομία από εκείνους που κατήγγειλαν την ανομία, δεν πρόκειται να υπάρξει”.

Σημειώνεται ότι τo πρόβλημα στη λειτουργία των ελαιοτριβείων, ήταν ένα ακόμη από εκείνα που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή κληρονόμησε. Από την αρχή της θητείας της έκανε στο ακέραιο την δουλειά της για την νομιμοποίησή τους, με αποτέλεσμα, σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να διαθέτει το μεγαλύτερο, πανελλαδικά, ποσοστό αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων.