Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με την πρόσφατα εκλεγμένη ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θερμά συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός στον νέο πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Καρδιολογίας Γεράσιμο Σιάσο και στον νέο αναπληρωτή πρόεδρο, καθηγητή Χειρουργικής Νικόλαο Αρκαδόπουλο, για την εκλογή τους και τους ευχαρίστησε  προς το σύνολο των πανεπιστημιακών σε όλες τις Ιατρικές Σχολές οι οποίοι, συνεργάστηκαν  με το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, έδωσε έμφαση στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών, στην άρτια εκπαίδευση των νέων γιατρών και την πρωτοποριακή έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα  υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα ζητήσουν από όλες τις Ιατρικές Σχολές τις προτεραιότητές τους και ύστερα θα τις εξετάσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε τις προθέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ με ανάπτυξη συνεργασιών με πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και με τη λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.

 

Source link