Αρχική Ελλάδα Συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Η συνάντηση έγινε με εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συνάντηση εργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις εναλλακτικές ποινές στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, κατά το χαιρετισμό του, τόνισε ότι «ο Ποινικός Κώδικας που μόλις ψηφίστηκε, εισάγει ένα νέο σύστημα ποινών, σύμφωνο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο προβλέπει την ευρύτερη χρήση των εναλλακτικών της φυλάκισης μέτρων και ιδίως συμπεριλαμβάνει την παροχή κοινωφελούς εργασίας στις κύριες ποινές (μαζί με τη χρηματική ποινή και την ποινή φυλάκισης)».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών επιμελητών ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής στη χώρας μας, ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις νέες προβλέψεις και να καταστούν σημαντικοί εταίροι στο σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για την εφαρμογή των εναλλακτικών της φυλάκισης μέτρων και ιδίως της παροχής κοινωφελούς εργασίας και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται στο επίπεδο της εφαρμογής των μέτρων καθώς και για τις καλές πρακτικές που υλοποιούνται στις χώρες που συμμετείχαν αλλά και στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διευθυντές των υπηρεσιών επιτήρησης της Ιρλανδίας Vivian Geran, της Κροατίας Jana Spero και η επιθεωρήτρια των υπηρεσιών επιτήρησης της Ρουμανίας Luliana Carbunaru, ως ξένοι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετείχαν εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, του Συνηγόρου του Πολίτη, Πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιμελητές κοινωνικής αρωγής (από τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής), εκπρόσωποι από φορείς του συστήματος απονομής ποινικής δικαιοσύνης (Αστυνομία, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκπρόσωποι φυλακών, της ΕΠΑΝΟΔΟΥ), εκπρόσωποι από Δήμους που εφαρμόζουν στην πράξη το μέτρο της κοινωφελούς εργασίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Απάντησε με… ειρωνικό τρόπο στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ • Tvkosmos

Δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ. Σχετικές Ειδήσεις Ο «δικέφαλος του Βορρά» απάντησε με ειρωνική διάθεση και «ζητάει» συγγνώμη για τις...

Γεραπετρίτης μιλάει… Λόγια του αέρα • Tvkosmos

Αύριο λίγο πριν τις 10.00 το πρωί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για συνάντηση με τον Έλληνα  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα περάσουν ο πρόεδρος...

Παραιτήσεις και νέα σύνθεση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ • Tvkosmos

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων μετά την παραίτηση του προέδρου Γεράσιμου Διονυσάτου και δύο ακόμα τακτικών μελών....