Στη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στην Αυστρία στο επίκεντρο βρέθηκε οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική παραβατικότητα, καθώς και εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ.

Λίγο μετά το τέλος της συνάντησης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε την κατεπείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Αν. Μεσόγειο. «Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, στη Βιέννη της Αυστρίας. Ο Πομπέο συζήτησε την ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια Σύμφωνα με το Reuters ο Νίκος Δένδιας από τη Βιέννη, μετά τη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο δήλωσε «Ελπίζω πως δεν θα υπάρξει σύγκρουση αν όλοι παραμείνουν ψύχραιμοι και ο καθένας ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και το διεθνές Δίκαιο της θάλασσας».

«Σαφής η τοποθέτηση του State Department», λέει ο Νίκος Δένδιας
«Υπάρχει λύση για όλα, αλλά αυτό είναι μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί στους Τούρκους» συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε λίγο αργότερα το ΑΠΕ, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η τοποθέτηση του State Department είναι σαφής και δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία.

«Η Τουρκία στρατιωτικοποιεί την κατάσταση, είναι μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης» τόνισε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.