Ακόμη μια σημαντική συμφωνία για ανάγκες άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς από τη νησιωτική Ελλάδα πρόσθεσε στις συνεργασίες της η ασφαλιστική εταιρεία

Από Ν. ΤΚ
13:59 – 22/02/2021
Τελευταία Ενημέρωση 14:01 – 22/02/2021

Ακόμη μια σημαντική συμφωνία για ανάγκες άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς από τη νησιωτική Ελλάδα πρόσθεσε στις συνεργασίες της η INTERAMERICAN. Λήπτης της σπουδαίας παροχής της γνωστής ασφαλιστικής είναι ο δήμος Σκύρου, που κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του δημάρχου, Νίκου Μαυρίκου, και της χορηγικής συνδρομής της ναυτιλιακής εταιρείας «ΣΚΥΡΟΣ», το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Σποράδων θα καλύπτεται με συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης για παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

Στην απόφαση σύναψης της εν λόγω συμφωνίας βάρυνε το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υπάρξει ανάγκη να αερομεταφερθούν από το νησί 30 υγειονομικά περιστατικά, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη αερομεταφορά ασθενούς από τη Σκύρο σε νοσοκομείο της Αθήνας. Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσηλευτήρια εκτός του νησιού, θα ενεργοποιούν οι ιατροί των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Σκύρο. Η κλήση της INTERAMERICAN θα γίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης σε σοβαρό περιστατικό ασθένειας ή ατυχήματος και μόνο στην περίπτωση που δεν προσφέρονται τα μέσα αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ.

Η Σκύρος, με πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκων, καλύπτεται πλέον από τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές υποδομές Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, με τον τρόπο που η εταιρεία καλύπτει και την Ύδρα, τη Σίφνο και την Άνδρο.

Source link