Περισσότεροι από 800 ενημερωμένοι μαθητές και 162 στειρωμένα αδέσποτα είναι ο αριθμητικός απολογισμός της τελευταίας «στάσης» που έκαναν πριν από μερικές ημέρες στον δήμο Ανατολικής Μάνης οι άνθρωποι της φιλοζωικής, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Save a Greek Stray (SGS) και των πρατηρίων ΒP.

Σχετικές Ειδήσεις

Η SGS και η ΒP «τρέχουν» από κοινού ένα σπουδαίο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που τιτλοφορείται «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» και στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία, στειρώσεις, εμβολιασμοί και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων με τη συνεργασία κτηνιάτρων και εθελοντών.

Εκφράζοντας την υπερηφάνεια της για τη δεύτερη δράση του προγράμματος «Στείρωσης, Εμβολιασμού και Ηλεκτρονικής Σήμανσης», η ιδρύτρια της SGS, Εριέττα Κούρκουλου–Λάτση, εξήγησε ότι προτεραιότητα της οργάνωσης είναι η προστασία και η περίθαλψη των τετράποδων φίλων μας. «Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές», είπε χαρακτηριστικά η κα Κούρκουλου–Λάτση, και συνέχισε:

«Ενημερώσαμε τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου για τις σωστές και τις λάθος πρακτικές απέναντι στα ζώα συντροφιάς, για τη σημασία της στείρωσης και για τη δράση του καταφυγίου μας, ενώ παράλληλα οι κτηνίατροί μας Χρήστος Κτενάς και οι συνάδελφοί του Θεόδωρος Μπαμπλένης, Λάζαρος Καρανάσιος, Νίκος Παπαθεοδώρου, Θωμάς Σβήγκας, στείρωσαν, εμβολίασαν και προχώρησαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Με την υποστήριξη των πρατηρίων της BP, θα συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι το όνειρό μας για ένα καλύτερο μέλλον των τετράποδων φίλων μας να γίνει πραγματικότητα».

 

Ρομπέρτο Καραχάννας: «Όλα ξεκινούν από εμάς»

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Εμπορίας Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. & διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ, Ρομπέρτο Καραχάννας, δήλωσε ότι ο Όμιλος ΕΛ.ΠΕ. και το δίκτυο πρατηρίων BP υποστηρίζουν το πρόγραμμα της SGS λειτουργώντας ως πρεσβευτές του μηνύματος για υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα.

«Μαζί με τη “Save a Greek Stray”», εξήγησε ο κ. Καραχάννας, «βοηθήσαμε στην εκπαίδευση μαθητών στον δήμο Ανατολικής Μάνης, καθώς και στη στείρωση των αδέσποτων κατοικίδιων της περιοχής με σκοπό να έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, υπενθυμίζοντας πως όλα ξεκινούν από εμάς».

Αναφερόμενος στις υπηρεσίες που διαθέτουν επιλεγμένα πρατήρια της ΒP για τα κατοικίδια πρόσθεσε:

«Το δικαίωμα στην καθημερινή μετακίνηση αλλά και σε ένα άνετο ταξίδι, δεν έχουν μόνο ο οδηγός και οι συνεπιβάτες αλλά και τα κατοικίδια που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο. Για τον λόγο αυτό, στη BP, πρωτοπορούμε με την υπηρεσία “Φροντίδα κατοικίδιων” σε πρατήρια κεντρικών οδικών αξόνων, παρέχοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να διεκπεραιώνουν ανενόχλητα τις συναλλαγές τους αφήνοντας με ασφάλεια, για όσο διάστημα χρειάζεται, το κατοικίδιό τους, αλλά και να μπορούν να το φροντίσουν προσφέροντας νερό ή τροφή σε ειδικά μπολ μιας χρήσης. Φροντίζουμε τον οδηγό αλλά δεν ξεχνάμε και τον τετράποδο συνοδηγό».

Ν.ΤΣ.

 

Source link