Αρχική Πολιτική Στον αέρα η τηλεμαχία • Tvkosmos

Στον αέρα η τηλεμαχία • Tvkosmos

Μάλλον δεν πρόκειται να δούμε τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι δύο μονομάχοι, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν ανυποχώρητοι στα θέλω τους, με αποτέλεσμα η τηλεμαχία να είναι στον αέρα.

Σχετικές Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί μία κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προβάλλοντας ως δικαιολογία το γεγονός ότι αυτοί είναι οι δύο υποψήφιοι για την πρωθυπουργία. Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία δέχεται να συζητήσει μία τηλεμαχία των δύο, μόνο εάν προηγηθεί μία συζήτηση με την συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Το συνολικό debate δεν το θέλει ο πρωθυπουργός, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα ο εν ενεργεία πρωθυπουργός βρίσκει τον μπελά του, καθώς του επιτίθενται όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ «πατά» πάνω στο προηγούμενο του 2015, όταν Τσίπρας και Μεϊμαράκης συμμετείχαν μεν στο ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς, αλλά αναμετρήθηκαν και σε μια χωριστή συνάντηση στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ λίγες μέρες μετά.

Η σύγκρουση θέσεων προκύπτει μετά τη χθεσινή ατελέσφορη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, στην οποία εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την αρχική τους τοποθέτηση, επέμειναν στο να γίνει ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη, χωρίς όμως να διευκρινίζουν, αν θα συμμετάσχουν στο κανονικό ντιμπέιτ με όλους, όπως τους πίεσαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. να δεσμευτούν. «H Ν.Δ. ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές.

Και απ’ αυτού η Ν.Δ. αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει», διαμηνύουν πηγές της οδού Πειραιώς, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματος. Υπό αυτό το πρίσμα, το αν και πότε θα γίνει ντιμπέιτ παραπέμπεται σε επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.

Φαίνεται, πάντως, ότι πρόθεση όλων είναι να συμμετάσχουν μόνο οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην τρέχουσα σύνθεση της Βουλής, ήτοι οι κ.κ. Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας και Λεβέντης, ενώ θα εξαιρεθούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής και οι Σταύρος Θεοδωράκης και Πάνος Καμμένος, των οποίων τα κόμματα δεν συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.

Εκτός ντιμπέιτ θα μείνει, κατά τα φαινόμενα, και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς, αφενός δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, αφετέρου η νέα Ευρωβουλή ξεκινά τις εργασίες της με τη νέα σύνθεση από την 1η Ιουλίου, όταν και, θεωρητικά, το ντιμπέιτ θα πρέπει ήδη να έχει λάβει χώρα.

Σημειωτέον, στο ντιμπέιτ του 2015 είχε συμμετάσχει τότε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της Λαίκής Ενότητας, καθώς το κόμμα του είχε προλάβει να συγκροτησει ΚΟ πριν τις εκλογές, ενώ είχε λάβει και την Τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όταν την παρέδωσε ο κ. Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

Aνάπτυξη, επενδύσεις και ανατ. Μεσόγειο στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη

Aνάπτυξη, επενδύσεις και ανατ. Μεσόγειο στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Μακρόν ΑρχικήΠολιτικήAνάπτυξη, επενδύσεις και ανατ. Μεσόγειος στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μακρόν Source...

Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη – εξπρές από τα 55

Άμεση σύνταξη για τα 2019 και το 2020 κλειδώνουν με 17 διατάξεις «παράθυρα» της νομοθεσίας οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο, στα Ταμεία ΔΕΚΟ,...

Περπατιστός στο πέναλτι, έκανε κρόσια τα νεύρα των συμπαικτών του(video) • Tvkosmos

Περπατιστός στο πέναλτι, έκανε κρόσια τα νεύρα των συμπαικτών του(video) • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΠερπατιστός στο πέναλτι, έκανε κρόσια τα νεύρα των συμπαικτών του(video) Source link

Πόσο βέβαιοι είστε ότι την «πάτησε» ο Αλέξης;

Δεν μπόρεσα μέχρι σήμερα να ερμηνεύσω για ποιόν λόγο ένας ευφυής άνθρωπος, όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αγνόησε τις προβλέψεις του Τάκη Θεοδωρικάκου περί...

Ποιες πληρωμές επιδομάτων θα γίνουν μέχρι τέλος Αυγούστου

Ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι πληρωμές επιδομάτων.Πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα, το επίδομα παιδιού Α21, οι συντάξεις Σεπτεμβρίου αλλά και η δόση του Κοινωνικού...