Αρχική Πολιτική Στοχευμένες κινήσεις Μητσοτάκη για τη θωράκιση του τομέα Υγείας

Στοχευμένες κινήσεις Μητσοτάκη για τη θωράκιση του τομέα Υγείας

Σε όλα τα κρίσιμα σοβαρά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την τάση να παίρνει πάνω του το παιχνίδι και να πετυχαίνει αποτελέσματα.

Σε λίγες μέρες η Κυβέρνηση του γιορτάζει τον ένα χρόνο, σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδο που σημαδεύτηκε από την πανδημία και τις αναταράξεις που αυτή προκάλεσε.

Η αντιμετώπιση της Πανδημίας, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει το κράτος όταν διαθέτει σχέδιο και αμεσότητα μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ με τις ανεκδιήγητες παραστάσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου και την βελόνα να έχει κολλήσει σε ένα ξεπερασμένο ρεπερτόριο περασμένων δεκαετιών, η σημερινή διοίκηση επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά και μία θέληση να κάνει το καλύτερο και να βελτιώνει διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου και ειδικά στην περίπτωση αυτή που αφορά τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει την εικόνα προς το θετικότερο.

Μάλιστα, η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα ταιριάζει τις επιθυμίες των δωρητών με τις ανάγκες του Συστήματος Υγείας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ακολουθούν τη λογική του να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ και δεν εφησυχάζουν διότι γνωρίζουν ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς… ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ, η οποία αναμένεται να διατεθεί για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν 174 υπερσύγχρονες νέες κλίνες εντατικής θεραπείας, σε 15 δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, 155 κλίνες θα δημιουργηθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιπες 19 θα υπάγονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση και κορυφαία στελέχη του συνεχίζουν τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενεργώντας προληπτικά για να εξακριβώσουν τον βαθμό ετοιμότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων και θεραπευτικά σε περιπτώσεις που καταγράφονται τοπικές εξάρσεις της πανδημίας.

Η εικόνα αυτή είναι που κέρδισε τα εύσημα των διεθνών μέσων και εμπέδωσε πρωτίστως ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Στο Άμπου Ντάμπι…. δραπέτευσε ο Χουάν Κάρλος μετά τις έρευνες για διαφθορά

Στο Άμπου Ντάμπι.... δραπέτευσε ο Χουάν Κάρλος μετά τις έρευνες για διαφθορά Source link

Και τώρα, τρέξτε στα βουνά και τα λαγκάδια της Εσθονίας και της Μάλτας… • Tvkosmos

Και τώρα, τρέξτε στα βουνά και τα λαγκάδια της Εσθονίας και της Μάλτας... • Tvkosmos Source link

Tι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης για τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό

Tι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης για τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό Source link

Οι δύο περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown μετά τον Πόρο

Ο Πόρος έκανε την αρχή αλλά δύο ακόμα περιοχές κινδυνεύουν να ακολουθήσουν το νησί του Αργοσαρωνικού. Πιο συγκεκριμένα, έκτακτα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και...