Αρχική Πολιτική Στο Ταλίν ο Πιερρακάκης με Δοξιάδη, Δρανδάκη, Δρυμιώτη και Τζιραλή

Στο Ταλίν ο Πιερρακάκης με Δοξιάδη, Δρανδάκη, Δρυμιώτη και Τζιραλή

Στην Εσθνονία βρίσκονται ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Tallinn Digital Summit 2019, που πραγματοποιείται την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στο χώρο της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην οποία συμμετέχουν κατόπιν πρόσκλησης εκπρόσωποι κυβερνήσεων συνοδευόμενοι από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Το Tallinn Digital Summit έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς και συνάντησης με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στην ψηφιακή διακυβέρνηση, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πολιτικοί, διανοούμενοι, επιχειρηματίες και μέλη της τεχνολογικής κοινότητας συζητούν σε ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού και των επιπτώσεών τους στο σύνολο του πολιτικού, ερευνητικού και επιχειρηματικού φάσματος.

Στο Tallinn Digital Summit 2019 παρίστανται μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Αυστρίας Brigitte Bierlein, η Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Σουηδίας Ann Linde, ο Υπουργός Ψηφιοποίησης της Νορβηγίας Nikolai Astrup, ο Υπουργός για Κυβερνητικές Ψηφιακές Υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας Kris Faafoi, ο επικεφαλής της Κρατικής Τεχνολογικής Υπηρεσίας της Σιγκαπούρης Kok Ping Soon, ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Υπουργείου Οικονομικών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας F.W. Vijselaar και ο Γενικός Γραμματέας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, Δόμησης και Πατρίδας Günter Krings.

Η ελληνική αποστολή συμμετέχει ως επίσημη προσκεκλημένη της Εσθονικής Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και πολιτικής.

Από ελληνικής πλευράς προσκεκλημένοι είναι επίσης πρόσωπα που έχουν διακριθεί για τις καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στο πεδίο των ψηφιακών εφαρμογών.

Ειδικότερα, τα μέλη της είναι οι:

Θάνος Βερέμης, ιδρυτής κι εκπρόσωπος πολλών επιτυχημένων start ups, Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος στο venture capital Big Pi, Νίκος Δρανδάκης, CEO της Beat Rideshare app, Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμβουλος επιχειρήσεων στο χώρο της πληροφορικής και Γιώργος Τζιραλής, εταίρος στο Marathon VC.

Στο περιθώριο του Summit ο Υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Εσθονίας κ. Jüri Ratas και τον Εσθονό CIO (Chief Information Officer) κ. Siim Sikkut, όπου θα αναλυθούν η διαδικασία ψηφιοποίησης που ακολούθησε η Εσθονία, η λειτουργία και οι προοπτικές του ψηφιακού κράτους.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στο Tallinn Digital Summit 2019 έχει παράλληλες στοχεύσεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να κατοχυρώσουμε για την χώρα μας μία θέση στο “τραπέζι” των ψηφιακών διεργασιών και να αναδείξουμε εγχώριες επιχειρηματικές ιστορίες επιτυχίας στον χώρο της τεχνολογίας.

Η διοργάνωση μας δίνει, επίσης, την ευκαιρία να συνδεθούμε με ομολόγους μας, να πραγματοποιήσουμε στοχευμένες συναντήσεις, να βρεθούμε δίπλα σε καινοτόμους της τεχνολογίας και να μάθουμε από την εμπειρία πιο προηγμένων χωρών. Έτσι, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε βέλτιστες πρακτικές που θα μας οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.»

Source link

Ροή Ειδήσεων

Ποια προϊόντα θα έχουν ΦΠΑ 13% από 1η Ιουνίου

Μειώνεται στο 13%, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020, ο ΦΠΑ στην εστίαση, όπως προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που...

Γνωστός καραμανλικός στο τιμόνι της ΕΤΑΔ (φωτο)

Από A. AE 08:13 - 28/05/2020 Τελευταία Ενημέρωση 00:11 - 28/05/2020 Tον διορισμό νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), με ισχύ...

«Την άλλη φορά κλείσε τα πόδια σου για να μη σε βιάσουν»

Από A. AE 08:37 - 28/05/2020 Τελευταία Ενημέρωση 00:09 - 28/05/2020 Ο δικαστής του Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι John Russo, αποτάχθηκε από το σώμα με συνοπτικές διαδικασίες,...

Δεν πέρασε δεύτερη η Λειψία έμεινε στο 2-2 με τη Χέρτα • Tvkosmos

Η Λειψία αγκάλιασε τη νίκη και τη δεύτερη θέση της Bundesliga, όμως η Χέρτα σκόραρε με πέναλτι στο φινάλε και συνέχισε το θετικό σερί...

Πρόταση Άρη για τον Ματέο Γκαρσία στον Ερυθρό Αστέρα • Tvkosmos

Για την απόκτηση του Ματέο Γκαρσία κατέθεσε πρόταση ο Άρης. Οι κίτρινοι επικοινώνησαν με τον Ερυθρό Αστέρα και κατέθεσαν την προσφορά τους επίσημα, μια...