Στο στόχαστρο Σαμαράς – Αβραμόπουλος (με δημοσιογραφικές αλητείες και fakenews)

Οι εφημερίδες «KontraNews» και «Δημοκρατία», σε ένα ρεσιτάλ fakenews εις βάρος των Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλου, προσπαθούν –μάταια–να σιγοντάρουν την Ελένη Τουλουπάκη στον «Γολγοθά» της

«Ρίξε λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει». Η ιστορική αυτή φράση του θεωρητικού του ναζισμού, Γιόζεφ Γκέμπελς, έχει βρει την πλήρη έκφρασή της στις ενέργειες των ΣΥΡΙΖΑίων, και βεβαίως μέσα από τα ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ.

Ποιος δεν θυμάται τα «τρανταχτά» και «αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ, της κας Γ. Παπαδάκου στον AlhpaTV, της «Αυγής», του «Documento»,  της «Δημοκρατίας», της «»KontraNews», του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», και άλλων εντύπων, που όμως στην εξέλιξη της υπόθεσης, η κα Τουλουπάκη δεν βρήκε τίποτα και υποχρεώθηκε να αρχειοθετήσει τους φακέλους επτά πολιτικών, να κρατάει παρανόμως σε ομηρία τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη, και να έχει ασκήσει χωρίς κανένα στοιχείο μια αίολη δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο, που την «περιμένει στη γωνία» λόγω πλήθους παρανόμων και παρατύπων ενεργειών της, κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη Novartis.

  

Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι η κα Τουλουπάκη ασχολήθηκε μόνο με εύρεση στοιχείων εις βάρος των δέκα πολιτικών, αγνοώντας πλήρως τις αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία 4.000 ιατρών, υποθέσεις οι οποίες έχουν ήδη παραγραφεί ως πλημμελήματα με αποκλειστική ευθύνη της.

Για το σκέλος αυτό των ιατρών, που λόγω παραγραφής δεν θα διωχθούν –έστω και πλημμεληματικά–, η κα Τουλουπάκη φέρει ακέραια την ευθύνη και παρά τη «χανιώτικη» προστασία που απολαμβάνει, στο τέλος θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις, στις δύσκολες ερωτήσεις συναδέλφων της, δηλαδή εισαγγελέων και ανακριτών…

Όμως τα fakenews των ΣΥΡΙΖΑϊκών εντύπων συνεχίζονται ακόμη και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τους πολιτικούς, με την πολύ απλή αρχή του θεωρήματος του Γ. Γκέμπελς που προαναφέραμε.

Με ποιον τρόπο; Πολύ απλά διαστρεβλώνοντας τα στοιχεία. Το Πούλιτζερ Fakenews στις δύο τελευταίες περιπτώσεις παίρνουν τα εκτός συναγωνισμού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Kontranews» της Κυριακής (έκδοση 15/12/2019) και η φερόμενη ως «δεξιά»(!!!) εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Και λέμε φερόμενη ως δεξιά εφημερίδα, διότι στο θέμα της Novartis οι συχνές-πυκνές παρέες του εκδότη της με τον κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο και τη Γιάννα Παπαδάκου έχουν εμφανώς επηρεάσει την αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων της έρευνας για την υπόθεση Novartis, με αποτέλεσμα κάποιοι συντάκτες της, χωρίς ίχνος ντροπής να αλλοιώνουν αυταπόδεικτα στοιχεία για να πλήξουν τους δέκα πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινάμε με τη δεύτερη περίπτωση, ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» (έκδοση 15/12/2019).

Με βαρύγδουπο τίτλο στην πρώτη σελίδα αναφέρει τα εξής:

Τίτλος«Βόμβα μεγατόνων που σκάει στα χέρια Σαμαρά το απόρρητο έγγραφο του FBI για Novartis

Υπότιτλος«Πώς πληροφορίες του εγγράφου, το οποίο κράδαινε στην Προανακριτική ο Ι. Αγγελής και δεν συμπεριλαμβανόταν στη δικογραφία που είχε στείλει η Ελ. Τουλουπάκη στη Βουλή, περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε πριν από μήνες στον Άρειο Πάγο ο Αντ. Σαμαράς;»

Στους αναγνώστες της «Δημοκρατίας» είναι φυσικό να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει «εσωτερική πληροφόρηση» είτε από τη Δικαιοσύνη, είτε από το FBI, είτε από τον ίδιο τον Γιάννη Αγγελή.

Βέβαια, το θέμα που «αποκλειστικά» έφερε η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» είναι μια σκέτη… παπαριά και ένα δείγμα δημοσιογραφικής αλητείας από δήθεν δημοσιογράφους που κάνουν καριέρα(!) με fakenews.

Κι αυτό επειδή τα αναφερόμενα στην παράγραφο 32, β & ε) του υπομνήματος που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός στις 23/9/2019 στους αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, όταν στο υπόμνημα Αγγελή προς τον εισαγγελέα Πεπόνη, όπου αναφέρονται όλα τα παραπάνω, έχει ήδη γίνει γνωστό σε πλήθος ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα που εκδίδουμε, η «Άποψη».

 

Κατά συνέπεια, η δημοσιογράφος Μαρία Παναγιώτου, είτε δεν παρακολουθεί τις συνεχείς αποκαλύψεις των ΜΜΕ που «λεκιάζουν» την εικόνα της κας Τουλουπάκη, με άμεσο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δημοσιογράφο της πλάκας, είτε διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με δήθεν προβληματισμούς σε αποκλειστικά ρεπορτάζ της, που επάξια την τοποθετούν ως υποψήφια για το βραβείο Πούλιτζερ των fakenews.

Ας επιλέξει η ίδια σε ποια κατηγορία υπάγεται το αποκλειστικό της ρεπορτάζ…

Τα fake news για Αβραμόπουλο

Όπως είναι γνωστό, όλα τα fakenews για τον δήθεν λογαριασμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ελβετία, από τον οποίο έστελνε χρήματα στη Βοστώνη όπου φοιτούσε ο γιος του, έχουν τοποθετηθεί στον χώρο που τους ταιριάζει, δηλαδή στον κάλαθο των σκουπιδιών.

Όπως απεδείχθη κατά την εξέταση Αγγελή στην Προανακριτική, ο Δημ. Αβραμόπουλος ΔΕΝ είχε λογαριασμό στην Ελβετία, είχε λογαριασμό στην Ελλάδα και στο Βέλγιο (όπου κατατίθετο ο μισθός του ως Επίτροπος). Τα χρήματα της τάξεως των 30.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια των σπουδών του, κατατίθεντο από τον θείο του Κωνσταντίνο, από τον Δημ. Αβραμόπουλο και από το Ίδρυμα Ωνάση (δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.iapopsi.gr ).

Kαι όμως, όλα τα παραπάνω η εφημερίδα «Κυριακάτικη KontraNews» φαίνεται να τα αγνοεί και με πηχυαίο τίτλο ως αποκλειστικό θέμα αναφέρει:

Στη σελίδα δε 3 της εφημερίδας με τίτλο: «Τον γιο του Αβραμόπουλου πλήρωνε η Novartis», αναφέρει επί λέξει:

«Κοινοβουλευτικές πηγές από την Επιτροπή έκαναν λόγο για συγκλονιστικές αποκαλύψεις του αντεισαγγελέα, ο οποίος στην ουσία “έδωσε” τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: “Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του  στην Αμερική, μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία”, έλεγαν χαρακτηριστικά μετά την κατάθεση του αντεισαγγελέα».

Δηλαδή, η πληροφόρηση είναι από «κοινοβουλευτική πηγή» που όμως πληροφόρησε τον δημοσιογράφο Χρήστο Κυμπιζή με στοιχεία που ουδέποτε αναγράφηκαν, σύμφωνα με τα πρακτικά της Προανακριτικής, τόσο καλά και αντικειμενικά…

Στο προηγούμενο άρθρο μας είχαμε χαρακτηρίσει το εμμετικό ρεπορτάζ του κ. Λυρτσογιάννη ως δείγμα δημοσιογραφικής αλητείας.

Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε την άποψη ότι το Όσκαρ Δημοσιογραφικής Αλητείας διεκδικεί άνευ συναγωνισμού ο κ. Χρήστος Κυμπιζής, που έφτασε στο σημείο να αλλοιώσει στα ρεπορτάζ του και τα πρακτικά της Προανακριτικής(!!!).

Πολύ απλά θα πρέπει ο κ. Λυρτσογιάννης να περιοριστεί στο δεύτερο βραβείο…

Μπρακουμάτσος, Ζαχαρής και Σοφουλάκης ωσεί παρόντες

Σε όλον αυτό τον ορυμαγδό καταγγελιών με επίσημα στοιχεία για τις παράνομες και παράτυπες ενέργειες των εισαγγελέων Διαφθοράς, οι φερόμενοι ως επόπτες και ερευνητές των πολλαπλών καταγγελιών αρμόδιοι εισαγγελείς λάμπουν διά της απουσίας τους.

Ο επόπτης της έρευνας για τηNovartis εισαγγελέας ΑΠ, κ. Μπρακουμάτσος, από τον Ιανουάριο που αντικατέστησε τον Γιάννη Αγγελή έχει γίνει… αόρατος.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση… Ή μάλλον, μας θύμισε ότι υπάρχει, όταν είπε και θερμά λόγια, εξάροντας το έργο της κας Τουλουπάκη ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις 12 Απριλίου 2019, όταν με την ευγενή προσφορά της κας Δημητρίου ανανεώθηκε η θητεία της κας Τουλουπάκη.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς του ΑΠ κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης,  που έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τις καταγγελίες Αγγελή, επί ένα 6μηνο δήθεν ερευνών, με καταθέσεις μαρτύρων 1-2 τον μήνα(!!!).

Ο μεν κ. Σοφουλάκης διορίστηκε ως ερευνητής των καταγγελιών Αγγελή, τον Ιούλιο 2019, αλλά επειδή δεν είχε εγγραφεί στη δύναμη των εισαγγελέων Αρείου Πάγου, ανέλαβε την ανάκριση τον… Σεπτέμβρη 2019, κάτι που προφανώς γνώριζε ο αναπλ. εισαγγ. ΑΠ κ. Δασούλας, όταν του ανέθεσε την έρευνα. Και ο ίδιος όμως φαίνεται να αναγνωρίζει προαγωγή του επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργού Μιχ. Καλογήρου, και στην αναγνώρισή του αυτή πρέπει να οφείλεται η ευμενής αντιμετώπιση της κας Τουλουπάκη, αφού ο ίδιος σε συναδέλφους του στον Άρειο Πάγο έχει διατυπώσει τη γνώμη του, ότι ναι μεν η κας Τουλουπάκη έχει διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα, όχι όμως ποινικά…

Ο έτερος εισαγγελέας κ. Ζαχαρής, αφού πρώτα δέχτηκε βολές για κάποιο προ 20ετίας πειθαρχικό του παράπτωμα, στη συνέχεια πρώτα σπάει το χέρι του, μετά το πόδι του, με αποτέλεσμα η κρίση των δύο ερευνητών εισαγγελέως για τα παραπτώματα της κας Τουλουπάκη να αναμένεται στο εγγύς… μέλλον.

Και όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, η μπάλα στην εξέδρα, προς μεγάλη τέρψη της «χανιώτικης» παρέας..

Source link