Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Όταν όλοι ψάχναμε να μάθουμε τι είναι το κακόβουλο λογισμικό Predator για το οποίο προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ουδείς γνώριζε το παραμικρό για παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ πριν εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ την πληροφορηθήκαμε με ανακοίνωση της κυβέρνησης (έκανε λόγο για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική έγκριση) ταυτόχρονα με τις παραιτήσεις του Διοικητή της ΕΥΠ και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Και ενώ όλος ο θόρυβος ξεκίνησε με το Predator, το οποίο δεν έχει προμηθευτεί η χώρα μας σε αντίθεση με άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεχνά την αρχική του προσφυγή στον Άρειο Πάγο, αρνείται στην κυβέρνηση να ενημερωθεί θεσμικά, προσφεύγει σε δηλώσεις και πολώνει το πολιτικό κλίμα γιατί βλέπει ως μοναδική ευκαιρία να συγκρατήσει και να ανεβάσει τα ποσοστά του που τους τελευταίους μήνες έπαθαν ελαφρά δημοσκοπική καθίζηση.
Αυτή όμως η πρακτική προκαλεί σοβαρή βλάβη την ώρα της ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού της χώρας και κυρίως στα εθνικά ζητήματα.

Και στον διακαή του αυτόν πόθο (δεν το αντιλαμβάνεται;) ρίχνει νερό στο μύλο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται… κόβοντας τις γέφυρες με τη ΝΔ προκειμένου όταν πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα.

Το σκηνικό αυτό θυμίζει το καλοκαίρι του 2013 με την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν ότι θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο αν επιμείνει να συνεχίσει έτσι. Γιατί πολύ απλά θα καταλήξει εκεί που κατέληξε και ο Φώτης Κουβέλης όταν υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του όσο έπνεε αέρας στα πανιά του ως αρχηγός της ΔΗΜΑΡ και ένιωθε ως ο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας. Με την λάθος επιλογή και επιμονή του τότε πήγε πίσω τη χώρα πέντε χρόνια με ένα αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε πάνω από 100 δισ. και ο ίδιος και το κόμμα του εξαϋλώθηκαν.

Το έργο αυτό θα το ξαναδούμε προσεχώς όταν η χώρα εξ ανάγκης οδηγηθεί σε τρίτες ή και τέταρτες εκλογές προκειμένου να αποκτήσει κυβερνητική σταθερότητα.