Με 15,2 ποσοστιαίες μονάδες επί των εγκύρων προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η OPINION POLL για λογαριασμό του TV KOSMOS στη Δωδεκάνησο.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 14,3, το ΚΚΕ 2,7, η Ελληνική λύση 4,2, το Μερα25 2,7, οι Έλληνες Εθνικό κόμμα 2,8, άλλο δηλώνει το 2,8% και η αδιευκρίνηστη ψήφος ανέρχεται σε 15,4%.

Οι δωδεκανήσιοι σε ποσοστό 47,9% δηλώνουν ικανοποιημένοι συνολικά από το έργο της Κυβέρνησης ενώ με ποσοστό 60,2% θεωρούν ότι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και ο πληθωρισμός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Με ποσοστό που ξεπερνά το 90% οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την φετινή τουριστική σεζόν, ενώ με ποσοστό 81,2% δηλώνουν ανήσυχοι για τις οικονομικές επιπτώσεις του χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Για τον Δήμο της Ρόδου το 36,4% που ψηφίζει στη Ρόδο δηλώνει ικανοποιημένο από το συνολικό έργο του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη με το 36,6% να επιθυμεί πολύ και αρκετά την επανεκλογή του κ. Καμπουράκη και το 14% λίγο.

Για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, το 51,3% των δωδεκανησίων δηλώνει ότι είναι πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από το έργο του κ. Χατζημάρκου και λίγο το 23,1%, ενώ το 53,2% επιθυμεί να επανεκλεγεί περιφερειάρχης ο Γιώργος Χατζημάρκος. Δεν έχει αποφασίσει το 15,5%.

Στην μέτρηση για τα Μέσα Ενημέρωσης της Δωδεκανήσου η τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ και το ραδιόφωνο ΚΟΣΜΟΣ βρίσκονται στην πρώτη θέση σε Ρόδο και Δωδεκάνησο.

Αναφορικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι κάτοικοι των νησιών στους τοπικούς δημοσιογράφους, οι παραγωγοί και παρουσιαστές του ραδιοφώνου και τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ βρίσκονται σε υψηλές θέσεις με πρώτο τον Κλεάνθη Λοΐζο.